Tokat Nüfusunun Yüzde Kaçı Yabancı? İşte Şaşırtan Oran Tokat Nüfusunun Yüzde Kaçı Yabancı? İşte Şaşırtan Oran

ABD Başkan adayı Donald Trump'a, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlendi. Miting sırasında birden fazla silah sesi duyulurken, kurşunlardan biri Trump'ın sağ kulağını sıyırdı. Saldırgan ile birlikte iki kişi öldü.

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı. Trump'ın sözcüsü Steven Cheung tarafından yapılan açıklamada ise "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor" denildi.
SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ
Yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu. Ancak bu suikast olayı sosyal medyayı ikiye böldü. Trump destekçileri merminin kulağını sıyırmasını mucize olarak değerlendirirken kimisi de bu olayın Trump'ı güçlü göstermek ve dikkatleri tekrar üzerine çekmek için yapıldığını ve sahte olduğunu iddia etti.
The New York Times'tan Doug Mills tarafından çekildiği belirtilen ve  Donald Trump'ın kafasına doğru uçan bir mermiyi gösteren fotoğraf da  sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlardan biri oldu. 
Sosyal medyada olayla ilgili paylaşımlar ve yapılan bazı yorumlar şöyle: 
-Gizli servis başkanını derhal kovun
 -Gizli el, Trump'ın kafasını tam zamanında hareket ettirdi.O adam asla 150 metre ötede bir çatıda olmamalıydı. Birisi büyük bir hata yaptı.
-Bu çılgınca bir hayatta kalma. Tetikçi, Trump'ı dışarı çıkarmaya son derece yakındı. Hayatta olduğu için şanslıydı.
-Donald Trump şimdi ezici bir zaferle kazanacak. …. Bu olay sadece 2024 seçimlerinin sonucunu belirledi.
-Bu çok çılgınca bir yakalama! Bugün kesinlikle etrafında melekler vardı!
-Sadece Milimetres ile hayatta kaldı. Ancak sonrasında güçlü ve meydan okuyan kaldı. ABD'nin bir sonraki başkanı olacak
 

Muhabir: Mihriban Koçaker