T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Troya Kültür Sanat ve Araştırma Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Troya Film Platform"un etkinlik takvimi açıklandı. Çanakkale’de gerçekleşecek bu önemli platform, sinemaseverlere ve sektördeki profesyonellere zengin içerikli etkinlikler sunacak.

Platformun en dikkat çeken bölümlerinden biri olan Troya Talks, birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacak. Bu etkinliklerin başında, 2 Eylül’de Serkan Semiz’in katılımıyla gerçekleşecek olan ‘’Ahit: Musa’nın Hikayesi – Case Study’’ yer alıyor. Aynı gün, Netflix Türkiye Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu, ‘’Netflix Etkisi: Hikayelerin Gücü’’ başlıklı konuşmasıyla platformda olacak. Ayrıca, Alper Gökhan ve Ali İhsan Kaya’nın katkılarıyla ‘’Film ve Animasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar: Motion Capture Teknolojisi ve Virtual Production’’ konuları ele alınacak.

Bunun yanı sıra, PACT kuruluşunun üyeleri Hugh Mann Adamson ve Anna Thomson, "PACT Network & International Co-Production" başlıklı oturumda uluslararası iş birlikleri ve ağ oluşturma üzerine katılımcılara bilgi verecek. Bu oturum, global ölçekteki film yapım süreçlerine dair önemli ipuçları sunmayı hedefliyor.

Bu yıl ilk kez Çanakkale’de sinemaseverlerle buluşacak olan Troya Film Platform, sinema dünyasının yenilikçi yaklaşımlarını ve etkili hikaye anlatımını masaya yatıracak. Sinema sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu platform, ulusal ve uluslararası alanda birçok profesyoneli bir araya getirecek.

Platformun Troya Talks bölümünde 3 Eylülde Ozan Sihay’ın katılımıyla ‘’Dijital Rejisör : Yapay Zeka ile Sinemanın Geleceği’’, Zeynep Santıroğlu ve Diloy Gülün’ün katılımıyla ‘’Troya’dan Dünya Sahnesine : Uluslararası İşbirlikleri ve Yapımlar’’, Samet Ünal ve Furkan Kınık’ın katılımıyla ‘’TABİİ : Bizi Birleştiren Hikayeler’’ , Hakkı Yazıcı’nın katılımıyla ‘’Orion – Studio Sineması Mutlak Hakimiyet Master Class’’ ve Ezel Akay’ın katılımıyla ‘’Sinema ve Arkeoloji Master Class’’ gerçekleşecektir. 

Bu yıl PACT kuruluşundan 7 firmanın katıldığı Agora Meetings gerçekleşecek. Katılım sağlayan yapım firmaları aynı zamanda İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. Kategorisinde finale kalan 6 projenin sunumuna katılacak ve First Look yapacaklar. Türkiye’den bu yıl Agora Meetings’e katılım sağlayan firmalar ise Torkarm, Sense 4 Motion , Badgode ve Az Celtic Film. 

Programın önemli etkinliklerinden biri olan ''Producer's Start Up'' kategorisindeki "Netflix ile A'dan Z'ye Reji" başlıklı eğitim, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi sinema bölümü öğrencilerine yönelik olacak. İki gün sürecek bu eğitim programı, bir filmin reji sürecini baştan sona derinlemesine öğrenme fırsatı sunacak. Alanında uzman profesyonellerin rehberliğinde gerçekleştirilecek olan bu program, sinema öğrencilerine teori ve pratik bilgileri harmanlayarak sunmayı amaçlıyor. Bu sayede öğrenciler, sinema sektöründe kendilerini geliştirme ve gelecekteki projelerinde daha donanımlı olma şansı yakalayacaklar

Kazananlara Ödülleri Takdim Edilecek

Film üreticileri, girişimciler, yatırımcılar ve film yapımcılarına çeşitli fırsatlar sunmayı hedefleyen “Troya Film Platform” kapsamında Pitching Lab. bölümünde İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. düzenlenecek. İlyada Kurmaca Film Pitching Lab. kategorisinde kazanan proje ise 3 Eylül'de gerçekleşecek ödül töreninde belli olacak. 

Ayrıntılı bilgi ve duyurular için; www.troyafilmplatform.com adresinden takip edilebilir.

1725107927 C3A1C8Bc Ebb5 4C96 942F A77Ac9A8F157

TRT’den Niksar’da Unutulmaz Gece: Türk Müziği ve Yöresel Ezgilerle Coşku Dolu Anlar! TRT’den Niksar’da Unutulmaz Gece: Türk Müziği ve Yöresel Ezgilerle Coşku Dolu Anlar!

1725107928 08929D4C B186 45Eb A833 64855F817D87

Muhabir: Mihriban Koçaker/Bülten