Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için yeni sosyal konut projelerinin başlatılacağını açıkladı. Bakan Şimşek, fahiş kira artışlarına dair gelen soru önergesine verdiği yanıtta, orta vadede kiraların kontrol altına alınması ve konut stoklarının artırılması amacıyla önemli adımlar atılacağını belirtti. Bu kapsamda, Tokat'ta TOKİ tarafından yeni bir sosyal konut projesi hayata geçirilecek.

Kuveyt Türk'ten üniversitelilere özel kampüs programı Kuveyt Türk'ten üniversitelilere özel kampüs programı

Bakan Şimşek, son dönemde uygulanan ekonomik programlar sayesinde kira ve konut satış fiyatlarındaki artış hızının yavaşladığını vurgularken, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için yeni projelerin başlatılacağını ifade etti. Deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisi amacıyla da çalışmaların hızlandırılacağını belirten Şimşek, “Orta vadede kiralardaki artışların önüne geçmek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmak için TOKİ öncülüğünde yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek” dedi.

Bu yeni projeler sayesinde, özellikle Tokat gibi bölgelerde sosyal konutların sayısının artacağı ve kiraların daha makul seviyelere çekileceği öngörülüyor. Dar gelirli vatandaşlar için büyük bir umut olan bu proje, konut sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunacak.

Muhabir: Murat Onur