Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde 29 ilde uygun maliyetli konut projeleri başlattığını duyurdu. Dar gelirli ailelere yönelik bu yeni projelerde, vatandaşlar düşük teminat bedelleri ile ev sahibi olma fırsatına kavuşacaklar. Peki, Tokat bu projede yer alıyor mu? Hangi illerde konut projeleri başlatılacak? Başvuru için neler gerekiyor? Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

Konut Satışları Hangi İllerde Yapılacak?

TOKİ, dar gelirli aileler için Türkiye’nin çeşitli illerinde yeni konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 29 ilde başlatılan bu yeni projeler, uygun fiyatlı konutlara erişim imkanı sunuyor. TOKİ’nin konut projesi başlattığı iller ise şu şekilde:

Zonguldak
Nevşehir
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Trabzon
Çorum
Denizli
Edirne
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Hakkâri
İzmir
Karaman
Adana
Afyonkarahisar
Ankara
Aydın
Balıkesir
Batman
Bursa
Kars
Kayseri
Kırıkkale
Kırşehir
Konya
Tunceli

Maalesef, Tokat bu iller arasında yer almıyor. Ancak, diğer illerde yaşayan vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilirler.

Satışa Çıkan Konutların Teminat Bedelleri Ne Kadar?

TOKİ, yeni konut projelerinde farklı büyüklüklerdeki konutlar için başvurularda talep edilen teminat bedellerini belirledi. Konutların muhammen bedellerine göre belirlenen teminat bedelleri şu şekildedir:

699.999 TL'ye kadar olan konutlar için 40.000 TL teminat bedeli,
700.000-1.499.999 TL arasındaki konutlar için 100.000 TL teminat bedeli,
1.500.000-3.999.999 TL arasındaki konutlar için 200.000 TL teminat bedeli,
4.000.000 TL ve üstü konutlar için ise 500.000 TL teminat bedeli talep edilecek.
Bu teminat bedelleri, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak amacıyla düşük tutulmuştur. Başvurular, Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılabilecektir.

Başvuru ve Detaylar

TOKİ’nin yeni konut projelerine başvurmak isteyen vatandaşlar, belirtilen bankalar aracılığıyla başvurularını yapabilirler. Daha fazla bilgi ve ayrıntılar için TOKİ’nin resmi web sitesi olan https://www.toki.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ERÜ’de üniversite- sanayi iş birliği toplantısı ERÜ’de üniversite- sanayi iş birliği toplantısı

Bu yeni konut projeleri, dar gelirli ailelerin ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek için önemli bir fırsat sunuyor. Projeye dahil illerde yaşayan vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları ve başvuru sürecini dikkatle takip etmeleri önerilmektedir.

Muhabir: Murat Onur