Tokat’ın Niksar ilçesinde geçtiğimiz günlerde fındık işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 1 çocuğun hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı kazada, sürücü Cengiz G. tekrar tutuklandı. Kazada, minibüsün kapasitesinin üzerinde yolcu taşıması nedeniyle sürücünün sorumluluğu ağırlaşmıştı.

Kazanın meydana geldiği gün, Cengiz G. idaresindeki minibüs, Niksar Akkuş yolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilmişti. Kazada, minibüste bulunan 5 yaşındaki Eylem Debek hayatını kaybetmiş, aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi yaralanmıştı. Yaralılar, çevredeki hastanelerde tedavi altına alınırken, sürücü de yaralılar arasında bulunuyordu.

Narin'in mezarı ziyaretçi akınına uğruyor! Narin'in mezarı ziyaretçi akınına uğruyor!

Kapasite Aşımı ve Sürücünün İlk Serbest Bırakılması

Kazadan sonra yapılan incelemelerde, 16 kişilik minibüse 26 kişi alındığı ve bu kapasite aşımının kazanın meydana gelmesine katkıda bulunduğu tespit edildi. Sürücü Cengiz G., tedavisinin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Ancak çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Sürücünün Tekrar Tutuklanması

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğun ölümünden ve yaralanan 24 kişinin durumundan sorumlu tutulan sürücü Cengiz G.'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Başsavcılığın itirazı üzerine yapılan değerlendirme sonrasında, sürücünün tutuklanmasına karar verildi. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, sürücünün tekrar gözaltına alınarak cezaevine sevk edildiği bildirildi.

Başsavcılığın açıklamasında, “04.09.2024 Çarşamba günü Niksar Akkuş yolunda 5 yaşındaki bir kız çocuğunun vefat ettiği, içlerinde çocukların da bulunduğu 24 kişinin yaralandığı kazada araç sürücüsü olan şüpheli, tedavi işlemleri tamamlanarak 05.09.2024 tarihinde taburcu edilmiş ve gözaltına alınarak mevcutlu olarak adliyeye getirtilerek tutuklamaya sevk edilmiştir. Sulh ceza hakimliğince talebin reddedilerek şüphelinin adli kontrol altına alınmasına karar verilmiş ve anılan karara itiraz edilmiştir. İtiraz üzerine araç sürücüsü olan şüphelinin tutuklanmasına karar verilmiştir” denildi.

Muhabir: Mihriban Koçaker