Tokat Merkez’e bağlı Akdeğirmen Mahallesi’nde yer alan Aksu Mezarlığı, yıllardır yol sorunu ile karşı karşıya. Çevreyolu yapımı sırasında bazı aileler mezarlarını farklı mezarlıklara taşımış olsa da, mezarlıkta hâlâ yakınları yatan mahalle sakinleri belediyeden çözüm bekliyor. Yıllardır yol talebinde bulunan vatandaşlar, mezarlığa ulaşım zorluğu nedeniyle yakınlarının mezarlarını düzenleyemediklerini belirtiyorlar. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşması için Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'ndan yardım istiyorlar.Whatsapp Image 2024 10 08 At 18.04.45 (3)

Yıllardır Süren Yol Bekleyişi

Aksu Mezarlığı, Tokat Çevreyolu’nun yapılmasından bu yana ilgisizlikle karşı karşıya kalmış durumda. Yol olmaması nedeniyle ziyaretlerin zorlaştığını belirten mahalle sakinleri, yakınlarının mezarlarına erişimin neredeyse imkânsız olduğunu ifade ediyor. Mezarlıkta halen yakınları bulunan birçok kişi, yıllardır çözüm bekleyen bu sorun nedeniyle mezar bakımlarını bile yapamadıklarını söylüyor.

Vatandaşlar Belediye’den Çözüm Bekliyor

Vatandaşlar, özellikle son yıllarda Tokat Belediyesi’ne yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirterek, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyorlar. Mezarlık yolu olmadığı için mezarların bakımsız kaldığını ve cenaze işlemlerinde büyük zorluklar yaşandığını dile getiriyorlar.

Kış Saati Geri Dönüyor mu? Bakan Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar! Kış Saati Geri Dönüyor mu? Bakan Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar!

 

 

Muhabir: Mihriban Koçaker