Kocaeli'de 288 yeni yetenek için kayıt zamanı Kocaeli'de 288 yeni yetenek için kayıt zamanı

Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başlatılacak.

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül'de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu haftada okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak.
İLK ARA TATİL 11-15 KASIM
Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacak. Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.
İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.
S I N I F1

TOKAT'TA YENİ OKULLAR EĞİTİME HAZIR
Tokat'ta yeni eğitim-öğretim döneminde yeni okullarda eğitime başlayacak olan öğrenciler de heyecanlı. Şehit Mustafa Çalışgan İlkokulu bunlardan biri. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Sevgili Öğrencilerimiz; Pazartesi günü, yeni okulumuzda, sıralarınızda sizleri bekleyen ders kitapları ve geleneksel oyunlarımızın yer aldığı bahçemizle sizleri karşılamaya hazırız... " mesajını paylaştı. 
Vali Köklü

TOKAT VALİSİ ABDULLAH KÖKLÜ'DEN MESAJ
Tokat Valisi Abdullah Köklü de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mesajında "Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim, bir toplumun kalkınmasında, bireylerin geleceğini şekillendirmesinde ve medeniyetlerin inşasında en önemli unsurlardan biridir. Bu yolda hepimizin üstlendiği rol son derece önemlidir. Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, sizler bilginin ışığını yayan, geleceği şekillendiren ve çocuklarımıza rehberlik eden kıymetli insanlarsınız. Her birinizin gösterdiği özveri ve gayret, çocuklarımızın hayatlarında kalıcı izler bırakıyor. Bu nedenle, emeklerinizin ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz ve her zaman sizlerin yanındayız. Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda en büyük destekçilerinden biri de sevgili velilerimiz. Çocuklarımızın gelişiminde, öğretmenlerimizle birlikte en önemli rolü velilerimiz üstleniyor. Sabırla, sevgiyle ve kararlılıkla çocuklarınızı desteklediğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Eğitim sadece okulda değil, evde de devam eden bir süreçtir ve sizin katkılarınız bu sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Çocuklarınızın yanında olduğunuz, onlara en iyi koşulları sağlamak için gösterdiğiniz çaba için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız! Sizler ülkemizin aydınlık yarınlarısınız. Okul sıralarında edindiğiniz bilgiler ve deneyimler, hayat boyu sizi başarıya götürecek yolun temel taşlarını oluşturacaktır. Unutmayın ki, her birinizin hayalleri ve hedefleri bizim için çok değerli. Sizlerin bu yolda attığınız her adımda destekçiniz olacağız. Meraklı olun, öğrenmeye açık olun ve asla pes etmeyin. Hayallerinize ulaşmanız için her zaman yanınızdayız. Tokat’ımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sağlıklı, verimli ve başarılı geçmesi için gerekli hazırlıklarımızı titizlikle tamamladık. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alabilmesi ve öğretmenlerimizin verimli bir şekilde görev yapabilmesi için gereken her türlü çalışmalarımızı yaptık. Tüm eğitim camiamıza başarılarla dolu bir yıl diliyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Muhabir: Mihriban Koçaker