Temmuz ve Ağustos aylarının sevilen meyvelerinden Vişne, şerbetten pastaya, reçelden marmelata, hatta dolmalarda bile mayhoş tat vermesi için sık kullanılan bir meyvedir. Vişne mevsimine doğru yaklaşırken ekşi severler için yazın içinizi ferahlatacak bir Vişne Şerbeti tarifi var. 

Tokat Habervişne Şrbeti (2)

Vişne Şerbeti için malzemeler:

250 gram çekirdekleri ayıklanmış vişne, 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su.

Yapılışı:

Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti

Vişne, toz şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyalım. Kıvam alana kadar kaynatalım. Ardından soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bardaklara 3 yemek kaşığı kadar şerbet koyup üzerine su ve buz ekleyelim. Soğuk servis edelim. 

Muhabir: Mihriban Koçaker