Haziran ayını kavurucu sıcaklarla geçirerek yaza bunaltan termometre ile başlayan Tokat şimdiden Temmuz ve Ağustos'ta ne olacak diye merak ediyor. 

Tokat Habersoğuk (3)

Tokat'ta Esprili Pankart Şehrin Girişine Asıldı Tokat'ta Esprili Pankart Şehrin Girişine Asıldı

Ancak Tokat'ta yazın ortasında kış yaşatan havası-suyu buz, doğası mis yerler de var. Öyleki yazın ortasında soba yaktıran yorgansız yatılamayan birçok ilçede köy ve yayla mevcut. Peki yaz ortasında soba yaktıran bu soğuk yerler nere? 

Tokat Gönüllü Turizm Elçileri 'Tokat'ta bu sıcak günlerde nerelerde hala yorgan ile yatılıyor?' diye sordu. Sosyal medyada yapılan bu mini yoklamada cevaplar Tokat'ın hangi bölgelerinin soğuk hava deposu gibi olduğunu gözler önüne serdi. 

Tokat Habersoğuk (1)

İşte gelen cevaplar
Gelen cevaplarda Başçiftlik ilesi İskesür çevresi, Yeşilyurt, Niksar Çamiçi Yaylası, Reşadiye Kustamda (Uğurlu Köyü), Erbaa Çerkez Fındıcak Köyü,, Madas köyü, Reşadiye Hatipli, Çamköy, Artova, Almus, Zile Güzelbeyli Köyü, Niksar Serenli Yaylası, Akyurt köyü, Topçam yaylası, Almus Akarçay, Üzümören Kasabası, Karacaören, Turhal Yenisu, Niksar Şahinli Köyü Cinahmet yaylası, Dumanlı Yaylası, Avlunlar, Fenk gibi birçok konum yer aldı. Özellikle Tokat'ın yaylalarında soba yakmadan durulamayacak kadar soğuk olduğu da belirtildi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker