Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hemen yanında yükselen yeni 5 katlı bina, görenleri yanıltıyor. Birçok vatandaş, binanın hastanenin ek binası olduğunu düşünüyor. Ancak gerçek çok farklı.

Hastane Değil, Kentsel Dönüşüm

Eski yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasının ardından bu alana hızla yeni bir bina inşa ediliyor. Binanın hastaneye olan yakınlığı, vatandaşların yanılmasına neden oluyor. Aradan geçen dar yol nedeni ile hastaneye yakın olan yeni yapıyı hastane ek binası sanıyor.Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.45.54 (3)

Yanıltıcı Yakınlık

Özellikle hastaneye olan mesafesi ve fiziksel benzerliği, bu binayı görenlerin kafasında hastane ile ilgili soru işaretleri oluşturuyor. Oysa bu yapı, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde inşa edilen bir yapıdan ibaret.

Yanıltan Detaylar

Yeni bina, modern mimarisi ve hastane benzeri tasarımıyla dikkat çekiyor. Ancak, herhangi bir sağlık hizmetiyle ilgili değil. Bu durum, binayı ilk kez gören kişilerin büyük bir kısmının, hastanenin genişletildiği ya da yeni bir sağlık merkezi inşa edildiği yanılgısına kapılmasına neden oluyor.

Şeker Pancarı Üreticileri İçin Acil Fiyat Düzenlemesi Talebi Şeker Pancarı Üreticileri İçin Acil Fiyat Düzenlemesi Talebi

 

 

Muhabir: Burhan Arar