Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, organ bağışının önemini vurgulayan "Umuda Işık Olmak İster misin?" Projesi kapsamında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.
Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile yürütülen "Umuda Işık Olmak İster misin?" Projesi kapsamında, Ziraat Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi akademisyen ve öğrencilerine yönelik organ bağışı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Organ Nakli Koordinatörü Cengizhan Turgut, Canan Can, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz ve Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Meydan tarafından gerçekleştirilen sunum, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Sunuma Katılan İsimler
Bilgilendirme sunumuna, Tokat İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Atilla Bıyık, Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Cihat Zülfüoğulları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnanır ve birçok akademisyen katıldı. Katılımcılar, organ bağışının önemi ve süreci hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular.
Organ Bağışının Önemi ve Süreci
Sunumda, organ bağışının hayat kurtaran bir eylem olduğuna vurgu yapıldı. Organ Nakli Koordinatörü Cengizhan Turgut, organ bağışının nasıl yapıldığı, hangi organların bağışlanabildiği ve organ bağışının yasal süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Canan Can, Dr. Tuğba Solmaz ve Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Meydan ise organ bağışının dini ve etik boyutları üzerinde durarak, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Katılımcıların Geri Bildirimleri
Tokat İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Atilla Bıyık, bilgilendirme sunumlarının toplumda organ bağışına yönelik farkındalığı artırmak için büyük bir adım olduğunu belirtti. Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Cihat Zülfüoğulları ise, organ bağışının insan hayatını kurtarmadaki kritik rolünü vurgulayarak, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnanır da, organ bağışının önemine dikkat çekerek, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.
Gelecek Planları ve Projeler
"Umuda Işık Olmak İster misin?" Projesi, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve TOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün ortak çalışmalarıyla devam edecek. Proje kapsamında, organ bağışı hakkında farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi planlanıyor. Katılımcıların organ bağışına olan ilgisinin artması ve bu konuda bilinçlenmesi hedefleniyor.
Sonuç ve Değerlendirme
"Umuda Işık Olmak İster misin?" Projesi, organ bağışının önemini vurgulayan ve toplumda bu konuda bilinç oluşturmayı amaçlayan önemli bir girişimdir. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve TOGÜ’nün ortak çalışmaları sayesinde, organ bağışı hakkında daha fazla insanın bilgi sahibi olması sağlanacak ve bu alanda farkındalık artırılacaktır. Projenin, hem katılımcılar hem de toplum için büyük bir değer taşıdığı ortadadır.