Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ta toplu ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yeni müjdeleri ve yapılacak değişiklikleri açıkladı.

Dün akşam Tokat’ta Halk Otobüsleri kooperatifleri üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bir yandan yeni müjdelerini esnaflara açıklarken bir yandan da şoför esnafının yapması gerekenlerle ilgili söz aldı.

Tokat'taki feci kazanın sürücüsü serbest! Tokat'taki feci kazanın sürücüsü serbest!

Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, S.S. 3 Nolu Tokat Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Şükrü Süer, S.S. 11 Nolu Tokat Plevne Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı İhsan Ay ve kooperatife bağlı hizmet veren halk otobüsü esnafıyla buluşan Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediyesi tarafından verilecek destekleri açıkladı.
OTOBÜSLER YENİLENECEK, GÜLER YÜZLÜ HİZMET BAŞLAYACAK
Başkan Yazıcıoğlu yaptığı konuşmada ; “Tokat’ımızda değişimi gerçekleştirirken bize en fazla destek olan değerli şoförlerimiz, toplu ulaşım kooperatiflerimizin değerli üyeleri oldu.
Şehrimizin Toplu Ulaşımdaki sıkıntılarını gidereceğimizi seçim döneminde söz vermiştik. Konforlu ve güzel araçlarla hizmet vermeyi sizler de halkımız da talep ediyor. Şoför kardeşlerimiz yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Uzun görüşmeler sonucunda ortak bir noktada buluşmak için adımlarımızı attık.
Ben Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve ekibimle beraber size her türlü desteği vereceğimi ifade etmiştim onu da verdim.
Tokat’ın otobüs sorununu kökten çözelim, bitsin bu kanayan yara. Malum ekonomik şartlar ortada ancak bu araçları revize etmemiz lazım. Bu kadar güzel, vefakâr insanlarımıza bu araçlar yakışmıyor. Araçlarımızı revize edeceğiz. Belediye Meclisimizde detayları görüştük, her türlü desteği sağladık ancak siz değerli kooperatif üyelerimizden de araçları yenilemenizi istiyorum” dedi.
Tokat Haberhalk1"DENETİM SIKI OLACAK TAVİZİM OLMAYACAK"
Seçim öncesinde dört önemli konuda çözüm sözü verdiğini belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, toplu ulaşımın bu dört önemli konudan biri olduğunu söyledi.
Araçların yenilenmesi için adım attıklarını belirten Başkan Yazıcıoğlu, tüm şoförlerin kılık kıyafete titizlikle riayet etmesinin yanı sıra vatandaşa hoşgörülü yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi. Tüm otobüslerde denetimlerin artarak devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Sizin benden beklentileriniz olduğu kadar, Tokatlı hemşehrilerimizin de benden beklentileri çok fazla. Çünkü tarihin en yüksek oy oranıyla beni seçtiler. Yaparsa Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yapar dediler. Bu iradeyi ortaya koyarsa Mehmet Kemal Yazıcıoğlu koyar dediler. Biz seçim döneminde dört önemli başlık sıraladık. 
Kentsel Dönüşüm, Alt yapı, Trafik ve Toplu Ulaşım. Tüm hepsiyle alakalı adım adım ilerliyoruz. Toplu ulaşım alanında sizlere desteğimizi veriyoruz. Vatandaşlarımıza davranışlar konusunda da adım atılması gerekiyor. Stresli bir iş yapıyorsunuz, ekonomik bir zorluk var. Empati yapıyorum, sizlerin durumunuzu kendim yaşıyorum. Araçlarımızı değiştirmekle iş çözülmüyor bir de vatandaşa stresimizi aksettirmeden güler yüzle karşılamalıyız. Yavaş yavaş kendimizi revize etmemiz lazım. Yaşlılarımıza hoş görü ile yaklaşmalıyız. Kılığımıza kıyafetimize dikkat etmeliyiz. Ben bunun denetimini çok sıkı yapacağım. Beni seviyorsunuz ben de sizi seviyorum bunun için çok sıkı denetim yapacağım. Çok açık ve net bir insanım. Benim ağzımdan çıkan söz sözdür. Kimseyi arafta bırakmadım ama bu konuda hiçbir tavizim olmayacak. Arkadaşlarımıza da o talimatı verdim. Tokat marka şehir olmak istiyorsa her konuda değişim olmalı. 
Birinci adım araç değişimi, ikinci adım davranışlarımızı değiştireceğiz, üçüncü adım kılık kıyafetimizi değiştireceğiz, dördüncü adım hoşgörülü olacağız. Tokat kin tutmayan şehir. Hoşgörülü olacağız. Bizim makamımız, sizin konumunuz vatandaşa kızma makamı değil. Hoşgörü ve çözüm üretme makamıdır.”
HALK OTOBÜSÜ ESNAFINA EN BÜYÜK DESTEK BELEDİYE’DEN
Ücretsiz binişlere ve tam biniş ücretlerine yapılacak desteklerle ilgili müjdeler veren Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şoför esnafa desteklerini bir bir açıkladı.
Başkan Yazıcıoğlu yaptığı konuşmada; “Tüm ücretsiz binişlerde tam bilet üzerinden ödeme 17,5TL yapılacak. İndirimli biniş yapanların tamamı 17,5TL’ye belediye tarafından tamamlanacak. Geriye kalan tam biniş 7,5 TL destekle 25 TL’ye tamamlanıp, sarı otobüsler için de 9 TL destekle 26,5 TL’ye tamamlanacak. Belediye kirası olarak alınan kiralar normal hale getirilip cironun %2,5 kısmı uygulanacak. Sözleşme her yıl Belediye Meclisi tarafından revize edilecek. 
Araç yaş sınırını 5 yaştan 10 yaşa çıkarttık. Toplu Taşıma Yönetmeliği komple revize edilecek esnafımızı rahatlatacağız. Bunların hepsi yapıldı, bu irade ortaya konuldu şimdi bu irade sırası sizde. 
Siz sözünüzde durduğunuz müddetçe ben sözümün arkasındayım. Biz belediye olarak gerçekten büyük bir özveriyle büyük adımlar atıyoruz. Ben sizi düşündüğüm kadar Tokatlı vatandaşlarımızı da düşünmek durumundayım. 81 İli baz alırsak esnafın yanında yer alarak en hızlı problem çözen belediye Tokat Belediyesi’dir. 
Sadece bu konuda değil, Tokat’ın tüm sorunlarına hızlı çözümler üretmeye devam edeceğiz. Ben sizin yanınızdayım siz de benim yanımda durmaya devam edin. Araçlarımızı toplu ulaşımı uygun olarak en kısa sürede yenileyelim. Siz bana bir adım gelin ben size üç adım gelmeye razıyım. 
Sizlerin, esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
TÜRKİYE’DE EN HIZLI ÇÖZÜMÜ TOKAT BELEDİYESİ ÜRETTİ
Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara ise yaptığı konuşmada üç ay gibi kısa bir sürede bu sorunu çözen tek Belediye Başkanının Mehmet Kemal Yazıcıoğlu olduğunu belirtti.
Birlik Başkanı Kara yaptığı konuşmada; “Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Başkanımız Halk Otobüsü esnafına verdiği destek Türkiye’de bir ilk oldu. Sayın Başkanım biz 81 İlde tüm Belediye Başkanlarımızla görüşüyoruz ama bu kadar kısa bir sürede bir konunun aniden hem Belediye Meclisinden hem Trafik Komisyonlarından geçmesi büyük bir başarıdır. Belediye Başkanımıza hızlı çözümü için teşekkür ediyorum.
Tokat halkı Belediye Başkanımız için önemlidir ve bizler de Başkanımızın yanında duracağız ve istekleri hakkında elimizden ne geliyorsa en iyisini yapacağız. Bizler de Belediye Başkanımıza sahip çıkacağız. Araç değişimlerimizi en kısa sürede yapacağız. Şikayetlere son vererek Tokat halkına en güzel şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

Muhabir: Mihriban Koçaker