Tokat Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Tokat'ın yöresel mutfağı, kendine özgü tatlar ve yöresel malzemelerle şekillenmiştir. Bu yörede genellikle et ağırlıklı yemekler tercih edilir. Tokat kebabı, bölgenin en ünlü yemeklerinden biridir. Genellikle Karayaka kuzu etinden yapılan bu kebap, kebapçı yağı ile lezzetlendirilerek hazırlanır.
Tokat'ın keşkeği, Farfene, Bat, İsot Patlatması, pürpürüm kavurması, madımak, kabak kızartması, fasülyeli bulgur pilavı, Tokat Tava, Çökelekli Katmer, pehlili pilav, erikli yavan dolma, ıspanak mıhlaması bu yöresel lezzetlerin başında geliyor.
Tokat'ta bağ bahçelerde yetişen taze kabaklar sofralara farklı sunumlarla geliyor. Bu yemeklerden biri Kabak kızartması. Yanında yoğurt ve bol yeşillikle tam bir yaz yemeği olan Kabak Kızartmasının tarifi merak ediliyor.
Kabak Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 kilo kabak, 6-7 dal maydanoz, 3-4 dal yeşil soğan, Kızartmak için tereyağı,Tuz
Kabak Kızartması Nasıl Hazırlanır?
Kabakların kabuğu soyulur. Kızdırılmış yağda kabaklar kızartılır. İnce ince doğranmış soğan ve maydanoz kızartılmış kabağa ilave edilerek 1-2 dk yağda çevrilir ve sıcak olarak servis edilir. Arzuya göre üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilir.