Tokatlı milli sporcu Nesrin Baş, son olarak Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen 16 Şubat 2024 tarihinde Avrupa Güreş Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Ancak, yaklaşık bir hafta önce memleketi Tokat'ta olduğu sırada, İtalya'da düzenlenmeyen bir karşılaşmada şampiyon olduğuna dair yalan haberler hızla yayıldı. Bazı kurumlar da bu asılsız haberi paylaşarak yanlış bilgi yayılmasına katkıda bulundu. Gerçekte, böyle bir şampiyona olmadığı ve Nesrin Baş'ın Paris 2024 Olimpiyatları'na hazırlandığı açıklandı.Whatsapp Image 2024 07 06 At 19.40.49

Üniversite öğretim görevlilerinden, antrenör Sebati Kaya, sosyal medyada "Nesrin Baş İtalya'da Şampiyon" oldu şeklinde paylaşımların asılsız olduğunu kaydetti.

Nesrin Baş'ın Olimpiyat Hedefi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 62 kiloda katılacak milli güreşçi Nesrin Baş, kürsüye çıkmayı hedefliyor. Şu ana kadar katıldığı turnuvalarda 2 dünya, 3 Avrupa, 1 de Balkan şampiyonluğu olmak üzere toplam 14 madalya kazanan Nesrin Baş, Paris 2024 öncesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde ziyaretlerde bulunmuştu.  Baş, "Hedefim Paris'te yapılacak olimpiyatlarda altın madalya almak, İstiklal Marşı'mızı olimpiyat şampiyonu olarak okutmak. Rektörümüzü ve hocalarımızı ziyaret ederek olimpiyatlardan önce hayır dualarını aldım çünkü duaya çok ihtiyacımız var," dedi.

Başarı Dolu Bir Kariyer

Nesrin Baş, 25 Haziran 2002'de Turhal, Tokat'ta doğdu. 1.70 m boyunda ve 68 kg ağırlığında olan Nesrin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde eğitim görmekte ve Beşiktaş JK kulübü adına güreşmektedir.

Uluslararası Başarılar

Kuzey Makedonya'da düzenlenen 2021 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda kadınlar serbest stil 68 kiloda, Belaruslu rakibi Natallia Belskaya'yı tuşla yenerek bronz madalya kazandı. Aynı yıl Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Polonyalı ve Belaruslu rakiplerini yenerek bronz madalya elde etti.

2022 yılında, İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Baş, aynı yıl Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. 2022 Dünya U23 Güreş Şampiyonası'nda ise Japon rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

2023 yılında, Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nesrin, Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

2024 yılında ise Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar serbest stil 72 kiloda altın madalya kazandı. Çeyrek finalde Belaruslu rakibini, yarı finalde ise Polonyalı rakibini yenerek finale çıkmıştı.

Çayırova potada lige galibiyetle başladı Çayırova potada lige galibiyetle başladı

Muhabir: Burhan Arar