Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) tarafından Tokat’ın Erbaa ilçesinde düzenlenen "Şiddetsiz Yakın Savunma" semineri büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Erbaa Gençlik Merkezi’nde yapılan etkinlik, Federasyon Başkan Vekili Oğuzhan Aktürk, Tokat İl Temsilcisi Abbas Özübek ve İl Koordinatörü Burak Yıldırım’ın öncülüğünde organize edildi. Katılımcılar, etkinliğin verimli ve eğitici geçtiğini belirtti.

Milli ve Yerli Savunma Sistemi Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye’nin yerli ve milli sistemi olan Şiddetsiz Yakın Savunma, 81 ilde yaygınlaşırken, 6 farklı ülkede de temsilcilikler açılmış durumda. 3.500 eğitmen ve 40.000 sporcudan oluşan geniş bir kitleye hitap eden sistem, her yaş grubuna hitap ediyor. Tokat’ta düzenlenen seminerde de 7’den 70’e pek çok katılımcı yer aldı.

Tokat'ın Kesme Çiçek Seraları Erzincan’ın Radarında Tokat'ın Kesme Çiçek Seraları Erzincan’ın Radarında

Katılımcılar Teknikleri Öğrenmekten Memnun

Seminerde, katılımcılara karşılaşabilecekleri saldırılara karşı kendilerini nasıl savunacakları öğretildi. Federasyon Başkan Vekili Oğuzhan Aktürk, etkinliğin önemini vurgularken, dünyada ilk ve tek olan bu savunma sisteminin, saldırganlara zarar vermeden etkisiz hale getirme tekniklerini sunduğunu belirtti. Sporcular, eğitimi oldukça faydalı bulduklarını ve gelecekte benzer etkinliklerin tekrar düzenlenmesini istediklerini ifade ettiler.

Erbaa Belediyesi ve Katkı Sağlayanlara Teşekkür

Yakın Savunma sisteminin mucidi ve Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, seminere katılan sporculara başarı dileklerini iletti. Program sonunda, Erbaa Gençlik Merkezi Müdürü Göksen Tokatlıoğlu’na onur belgesi, SAFA TV Yönetim Kurulu Başkanı Tolgahan Kayaalp’e ise plaket takdim edildi. Ayrıca, seminere ve spor etkinliklerine verdiği destekten dolayı Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl’e teşekkür edildi

Muhabir: Burhan Arar