Siber Güvenlik ve Etik Hacker Sertifika Programı (MG- SG ) kayıtlar başladı! Siber Güvenlik ve Etik Hacker eğitiminin amacı, bireylere ve kurumlara dijital varlıklarını koruma becerileri kazandırarak, siber tehditlere karşı savunma mekanizmaları oluşturmayı öğretmektir.
Eğitimlerin temel hedefleri; Siber Güvenlik Bilincini Artırmak, Siber Tehditleri Anlama ve Önleme, Etik Hackerlık Yöntemlerini Öğretmek, Teknik Bilgi ve Becerilerin Geliştirilmesi, Kariyer Fırsatları Sağlamak.
Bu eğitimlerle, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde bilgi güvenliği farkındalığını artırarak, siber tehditlere karşı daha dirençli bir dijital ekosistem oluşturmak amaçlanıyor. Katılımcılar toplam 76 saatlek eğitim tamamlamış olacak.
Eğitimin İçeriği:
1.Siber Güvenliğe Giriş (6 saat)
Güvenliğe Giriş
Saldırılar, Kavramlar ve Teknikler
Verilerinizi ve Gizliliğinizi Korumak
Kurumu Koruma
Siber Güvenlik'te mi olacak?
2.Etik Hacker (70 saat)
Etik Hackleme ve Penetrasyon Testine Giriş
Penetrasyon Testi
Bilgi Toplama ve Güvenlik Açığı Tarama
Sosyal Mühendislik Saldırıları
Kablolu ve Kablosuz Ağ Saldırıları
Uygulama Tabanlı Güvenlik Açıklarının İstismarı
Bulut, Mobil ve IoT Güvenliği
İstismar Sonrası Tekniklerin Uygulanması
Penetrasyon Testi Raporlama
Penetrasyon araçlarını kullanım durumuna göre sınıflandırma
Eğitimin Hedef Kitlesi
Programa siber güvenlik alanına merak duyan, bu konuda temel atmak isteyen çalışanlar veya bu alanda kariyer değişikliği düşüncesinde olan kişiler katılabilir.
Eğitimin Çıktısı
Bu eğitimde katılımcılar, siber güvenlik sektöründe başarı için bir temel oluşturan etik bilgisayar korsanlığı ve sızma testi becerilerini geliştirirler. Video ve zengin etkileşimli medya desteğiyle katılımcılar, bir dizi gerçekçi uygulamalı laboratuvar deneyimi aracılığıyla etik bilgisayar korsanlığı becerilerini anlamlı yollarla öğrenir, uygular ve pratik yapar.
Eğitim sonunda katılımcılara bir sınav uygulanacaktır. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir ve katılımcının başarılı sayılabilmesi için puanın en az 70 olması gereklidir. Ayrıca sertifika alabilmek için derslerin en az %80'ine devam edilmesi zorunludur. Bu kursu başarıyla tamamlayanlar Siber Güvenliğe Giriş ve Etik Hacker alanında CISCO tarafından onaylanmış dijital rozet ve Merkezimiz tarafından e-Devlet ile sorgulanabilir sertifika alacaktır.
Eğitimin Gün ve Saatleri
Dersler hafta içi her gün 17:00-20:00 saatleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ağ Yönetimi ve Siber Güvenlik Laboratuvarı'nda yapılacaktır. Eğitimin son iki haftası Ramazan ayına denk geldiğinden gün ve saatlerde düzenleme yapılacak ve derslere hafta sonu devam edilecektir.
Eğitmenler
Prof. Dr. Turgut Özseven -TOGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Turgut Özseven, Türkiye'nin Tokat ilinde doğmuştur. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Karabük Üniversitesi'nden Bilgisayar Mühendisliği alanında 2011 yılında yüksek lisans ve 2017 yılında doktora derecesini almıştır. 2009-2017 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turhal Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Şu anda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde profesör olarak görev yapmaktadır.
Doç. Dr. Mahir Kaya - TOGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Doç. Dr. Mahir Kaya, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ODTÜ, Bilişim Sistemleri Anabilim dalında 2010 ve 2016 yıllarında tamamlamıştır. ODTÜ’de Siber Güvenlik konularında eğitmen olarak görev almıştır. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Siber Güvenlik Dersleri vermiştir. Siber Güvenlik Temelleri, CCNA-Ağlara Giriş, CCNA-Enterprise Ağ Güvenliği ve Otomasyonu, CCNA- Anahtarlama Yönlendirme ve Kablosuz Ağ Temelleri gibi CISCO sertifikalarına sahiptir. Yapay Zeka konularında çeşitli bilimsel yayınları bulunmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.