İnstagram da beklenen açıklama geldi... Ne zaman Açılıyor? İnstagram da beklenen açıklama geldi... Ne zaman Açılıyor?

Tokat Haberhava Drone (5)

Tokat'ta, üretilen Drone'ların  tasarımları, yazılım geliştirmeleri faydalı yük hesaplama montaj gibi tüm işlemleri kendisine ait olan  Profesyonel Drone üreticisi Alper Ak, Belediyeler, Valilikler, Afad, Savunma sanayi, Tarım, Haritacılar, Madenciler, Video film sektörü, bu gibi  kurumlara  toplamda 400' den fazla amaca özel  endüstriyel Drone'lar üretti.

Tokat Haberhava Drone (1)

Alper Ak, bir proje için bir üniversiteye meteoroloji drone'u yaptı. Deneme uçuşu videolarını yotube kanalında yayınladı. 
Tokat Haberhava Drone (2)METEOROLOJİ VERİLERİ İÇİN TASARLANDI
Alper Ak, deneme uçuşu yaptığı videoda tasarladığı dron'un bilgileri de paylaştı:  "Evet yeni proje dron'um. Bu drone meteoroloji verilerini alacak. Tam 6 km deniz seviyesinden yukarıya çıkacak uçacak. Tamamen su geçirmez tasarlandı. 433 MHz kumanda sistemi var. 100 km'ye kadar menzili olan bir kumanda sistemi var. rfd868x. Yine 40 km ve üstü telemetre sistemi var. Çünkü dikeyde 6 km çıkacağı için 6 kilometrede uçmak bir drone için çok zor. Bununla projeye başladık. Prototip olarak geliştirdik. 90 cm kol boyu var. 15 inç Pervane. İlk uçuşları yapacağız yazılımı bunda geliştireceğiz. Verim alırsak bu şekilde devam edeceğiz. Verim alamazsak belki cihazı biraz daha küçültebiliriz. Yani 65 cm'ye kadar taşıması falan daha kolay olsun diye. İlk uçuş testi yapılacak. Yaklaşık 5-6 gün oldu başlayalı. Sıfırdan ürettim, tasarladım. İnşallah uçuş verilerine bakıp ona göre gerekli ayarları yapacağız. "

Tokat Haberhava Drone (3)

Muhabir: Mihriban Koçaker