Satın aldığı sebze ve meyvenin gramajından şüphelenenler, tartıda poşetlerinin ağırlığını kontrol edip, alışverişine devam edebilecek.

Pazaryeri1

Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Çarşamba Pazarı bölgesinde “Tartıda Kontrol” dönemi başladı.

Pazaryeri2

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ta uygulamaya başlanan Tartıda Kontrol sistemi sayesinde pazarcı esnafı ile müşteri arasındaki güvenin tazelenmesi amaçladıklarını ifade etti.

Evimin Altından Fay Hattı Geçiyor mu? Fay Hattı Üzerinde misiniz? Hemen Öğrenin Evimin Altından Fay Hattı Geçiyor mu? Fay Hattı Üzerinde misiniz? Hemen Öğrenin

Pazaryeri4

Başkan Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada; “Zabıta ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bir yandan Tokat’ımızda faaliyet gösteren fırınlar, marketler, üretim alanları, berber ve kuaförler denetlenirken bir yandan da halkımızın en çok kullanım alanlarının başında gelen Pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Pazaryeri5

Hemşehrilerimizin gramaj şüphesine karşı Pazar yerlerimizde Tartıda Kontrol dönemini başlattık. Zabıta ekiplerimizin kontrolünde vatandaşlarımız şüphe duydukları ve satın aldıkları ürünleri tartabilecekler. Gramaj şüphesi olan ürünleri zabıtaya şikâyette bulunabilecekler. Tokat’ımızda hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği için her türlü değişime devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Tokat Belediyesi/Bülten