Prof. Dr. Koçbulut Uyarıyor: Tokat’ın Kuzeyi Deprem Riski Taşıyor Prof. Dr. Koçbulut Uyarıyor: Tokat’ın Kuzeyi Deprem Riski Taşıyor

Tokat’ta yıllar önce uygulamadan kaldırılan parkmetre sisteminin geride kalan tabelası, görenleri geçmişe götürüyor. 3 yıl önce sona eren uygulamada o zamanlar 4 lira 50 kuruş olan park ücreti, bugün zamlar sonrası neredeyse gülümsetecek bir nostalji unsuru haline geldi. Günümüzde otopark ücretleri 20 liradan başlarken, eski tabelayı gören vatandaşlar “O günlerin hayalini kuruyoruz” diyor.Whatsapp Image 2024 10 18 At 15.24.35

Eski Parkmetre Tabelası Nostalji Oldu
Tokat’ta yaklaşık üç yıl önce sona eren parkmetre uygulamasına ait tabelanın hala caddede yer alması, hem ilginç hem de komik bir manzara oluşturuyor. O dönem 4 lira 50 kuruş olan park ücretleri, günümüz fiyatlarıyla kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor. Vatandaşlar, bu duruma esprili bir şekilde yaklaşarak, “Keşke o günlere geri dönsek” yorumları yapıyor. Ancak asıl ilginç olan, tabelanın hala yerinde durması ve bu uygulamanın yeniden hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda bir belirsizliğin sürmesi.

A W736536 01

İl Dışından Gelenler Şaşkın
Tokat’a dışarıdan gelenler, caddedeki parkmetre tabelasını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. "Bu fiyata hala park yeri var mı?" diyen sürücüler, eski uygulamanın bu kadar düşük bir fiyatlandırma ile devam etmesine hayret ediyor. Oysa günümüzde Tokat’ta park ücretleri 20 liradan başlıyor.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 15.24.35 (1)

Parkmetre Uygulaması Neden Kalktı?
Tokat’ta parkmetre uygulaması, ilk olarak 2014 yılında hayata geçirilmişti. Ancak 21 Ağustos 2015 tarihinde, ihaleyi alan firmanın belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucu mahkeme kararıyla uygulama durdurulmuştu. 2016 yılında ise Gaziosmanpaşa (GOP) Bulvarı, Behzat Bulvarı, Hızarhane Caddesi gibi merkezi bölgelerde yeniden başlatılan parkmetre uygulaması, bir süre trafikte rahatlama sağlasa da zamanla vatandaşların park ücreti ödememesi nedeniyle işlevini yitirdi ve tarihe karıştı.

Park Sorununa Kalıcı Çözüm Aranıyor
Tokat’ın ana caddelerinde park sorunu hala devam ederken, parkmetre uygulamasının yeniden hayata geçirilip geçirilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Bu uygulama bir dönem trafiği rahatlatsa da zamanla kullanılamaz hale gelmişti. Belediyenin, bu sorunu çözmek için alternatif yollar üzerinde çalıştığı biliniyor.

 
 

 
 

Muhabir: Burhan Arar