Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Temmuz itibarıyla Tokat'ta ilkokul 2. sınıftan başlayarak tüm kademelerdeki öğrenciler için 'spor', 'görsel sanatlar', 'müzik' ve 'bilişim' alanlarında ücretsiz yaz okulları açacak.

Öğrencilere Geniş Seçenekler

MEB tarafından başlatılacak olan yaz okulları, öğrencilere çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Yaz okulları kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Öğrenciler, bu kurslarda bir dersten günlük 2 saatten fazla eğitim almayacak ve kurslar 4 ila 8 hafta sürecek.

Hangi Alanlarda Kurslar Açılacak?

Spor: Atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç.
Görsel Sanatlar: Resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı, fotoğrafçılık.
Müzik: Gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika.
Bilişim: Yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama, bilgisayara giriş dersleri.

Akademik Destekleme ve Yetiştirme Kursları

Yaz okullarının yanı sıra, ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da verilecek. Bu kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak ve ücretsiz olacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek. Bu kurslar, 1 Temmuz'da başlayıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak. 2 Eylül itibarıyla ise eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.

Kayıt ve Başvuru Süreci

Yaz okulları ve destekleme kursları için kayıt ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı ve il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından duyurulacak. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, ilgili birimlere başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Eğitimde Yenilikçi Adımlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu girişimi, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak ve onların akademik, sanatsal ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla atılmış önemli bir adımdır. Öğrenciler, yaz okulları sayesinde yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı bulacaklar.

Muhabir: Burhan Arar