Tokat’ta motosiklet kullanımı son yıllarda hızla artarken, trafik kurallarına uymayan sürücüler tehlike saçıyor. Son olarak, iki kişilik bir motosiklete üç çocuğunu bindiren bir sürücünün şehir içinde yaptığı tehlikeli yolculuk kameralara yansıdı. Çocukların ve sürücünün hiçbirinde kask olmaması dikkat çekerken, bu tür ihlallerin kazalara davetiye çıkardığı ifade ediliyor.

Kask Takmamak Hayatları Tehlikeye Atıyor

Şehir içi trafikte motosiklet kullanan birçok sürücünün kask takma zorunluluğunu ihlal ettiği gözleniyor. Uzmanlar, kasksız yapılan bu tür yolculukların ölümcül sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle çocukların güvenliği konusunda ciddi ihmallerin yaşandığı bu vakalar, yetkililer tarafından daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini gösteriyor.Whatsapp Image 2024 09 28 At 14.43.52

Kazalar Kaçınılmaz Oluyor

Motosiklet kazalarının çoğunda, kurallara uyulmamasının ana neden olduğu belirtiliyor. Trafik polisleri, son dönemde Tokat’ta yaşanan kazaların artmasında sürücülerin dikkatsizliği ve koruyucu ekipman eksikliğinin büyük rol oynadığını vurguluyor.

Biyopsi ile erken tanı, tiroit kanserinde hayat kurtarıyor Biyopsi ile erken tanı, tiroit kanserinde hayat kurtarıyor

 

 

Muhabir: Burhan Arar