ÇEDAŞ'ta görev değişimi! ÇEDAŞ'ta görev değişimi!

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerle kutlanmaya başladı. 

M E V L İ D3

Tokat Ali Paşa Camii’nde düzenlenen Mevlid Kandili programı kalabalık bir cemaat ile idrak edildi.  Program Ali Paşa Camii görevlileri tarafından ilahi, kaside ve Mevlid-i Şerif okumalarıyla devam etti.
İl Müftüsü Esat Yapıcı ise, vaazında Mevlid Kandili’nin önemini ve anlamını vurgulayarak, bu mübarek gecelerde yapmamız gerekenleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve bu yılın temasının “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olduğunu söyledi. 

M E V L İ D4

ZULÜM GÖREN MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA

İl Müftüsü Esat Yapıcı, “Bu hafta vesilesiyle Efendimiz’in hayatını bir kez daha okuyalım. Efendimiz’den alınacak birçok örnek davranışı benimseyelim. Özellikle gençlerimize Peygamber efendimizi anlatmamız gerekiyor. Peygamberimizi anlamayan bir nesil, Efendimiz’in sevgisinden uzak kalır. Bu gece vesilesiyle Rabbimiz bizleri Peygamber Efendimizin şefaatinden mahrum bırakmasın. Rabbim bu geceler hürmetinde Filistin’de Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin” dedi.
Program hayırsever vatandaşlar tarafından camii çıkışı ikramlar ile sona erdi.

Muhabir: Mihriban Koçaker