Tokat Gelişime Açık Bir Kent Tokat Gelişime Açık Bir Kent

Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün katkısıyla Tokat'ta koruyucu ailelere 'Aile Terapisi' düzenleyen Uzman Psikolojik Danışman  Ayfer Hatipoğlu, kurumda 17 koruyucu aileyle bir araya geldi.  Yaptıkları çalışmalarla toplamda 10 oturumluk seanslar şeklinde grup terapisi ile birçok aileye ulaşan Ayfer Hatipoğlu, burada yürüttükleri çalışma ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Tokat Haberkoruyucu Aile Hatipoğlu1Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu ailelere seanslar veriyor

Uzman Psikolojik Danışman  Ayfer  Hatipoğlu, "Koruyucu ailelerle yaptığımız uzun soluklu yolculuğumuzun şimdilik sonuna geldik ama yeni sezonda tekrar yeni ailelerimizle buluşmayı ümit ediyoruz. Koruyucu ailelerle yaptığımız çalışmalar toplamda 10 oturumluk seanslarla grup terapisi şeklinde oldu. Birçok aileye ulaştık ve onların kendi köken ailelerinden getirdikleri hikayelerle buluştuk. Bu hikayeler bizim için çok anlamlıydı. Çünkü koruyucu aile olmanın özünde o gönülden bağlanmayı birebir yaşadık ailelerle birlikte. Nasıl bir süreç yaşadıklarını fark ettirdik. Bu anlamda iç görü ve farkındalık kazanmış oldu ailelerimiz. Onlarla birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını 10 seans boyunca yaşadık. Bugün de tekrar bir araya gelmeyi planladık ve buradayız." diye konuştu. 
Tokat Haberkoruyucu Aile Kıymet Boztaş2Ülke genelinde yaklaşık 10 bin çocuk koruyucu aile ile buluştu
Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kıymet Boztaş, "Bakanlığımız hizmet modellerinden Koruyucu Aile hizmet modelimiz 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu Gönül Elçileri projesiyle ciddi anlamda bir ivme kazanmış bulunmakta. Bu projeyle devlet koruması altındaki çocuklarımızın koruyucu aileleriyle buluşturulması hedeflenmişti. Şu anda baktığımız zamanda gerçekten bu hedefe ciddi anlamda ulaşılmış olduğu gözükmekte. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. 10 bine yakın çocuğumuz ülke genelinde koruyucu ailelerimizle buluştu. Bu hizmet modelimiz bizim için çok kıymetli. Çünkü çocuklarımızın sevgi ve güven ortamında yetişmeleri onların da en doğal hakları devlet kurması altında olan çocuklarımıza öncelikle olarak  gönüllerini sonra da yuvalarını açmış olan koruyucu ailelerimizin destekleriyle bu hizmet modelimizi devam ettirmekteyiz" diye konuştu. 
Tokat Haberkıymet Boztaş5Koruyucu Aile hizmet modeliyle Bakanlık ailelere maddi manevi destek sağlıyor
Koruyucu ailelerle ilgili çalışmaların Tokat'ta Vali Numan Hatipoğlu'nun eşi Uzman Psikolog Ayfer Hatipoğlu'nun ciddi destekleriyle devam ettiğini ifade eden Kıymet Boztaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda biz hizmet modelinin tanıtılması, farkındalığın arttırılması, koruyucu aileye çocuklarımızın yerleştirmesinin sağlanmasının yanında hanımefendilerin bize bireysel olarak da ciddi anlamda katkıları var. Biz sayın bakanımızın önderliğinde koruyucu aile hizmet modelinin önündeki maddi manevi tüm engellerin aşılması noktasında çalışmaları yürütmekteyiz. Bakanlık olarak ailelerimizi çocuklarımızın yaşamsal giderlerini karşılamak amacıyla maddi olarak destekler sunuyoruz. Özellikle çocuklarımızın eğitim, sağlık, beslenme, harçlık giderleri noktasında destekler sağlıyoruz. Aynı zamanda da koruyucu ailelerimize evlatlarıyla beraber doğru bir iletişim kurmaları, bu süreçte onlara yardımcı olmak amacıyla rehberliklerimiz ve destek çalışmalarımız da oluyor. İlimizde de bu konuda hanımefendi bireysel olarak ciddi bir çalışma yürütmekte. Koruyucu ailelerimizden isteğe bağlı olarak katılmak isteyen ailelerimiz, buna ihtiyaç duyan ailelerimiz, yapmış olduğumuz çalışmalarımızın yanında hanımefendinin sunmuş olduğu aile terapilerine de katılmakta. Çalışmalarımız bu şekilde verimli bir şekilde ilimizde de sürdürülmektedir."
Tokat Haberkoruyucu Aile4Tokat'ta 73 çocuk, 58 koruyucu aile ile bir arada
Tokat'ta şu anda 73 tane çocuğun 58 koruyucu aile ile buluştuğunu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürdüğünü söyleyen İl Müdürü Kıymet Boztaş, "Biz il müdürlüğü olarak, öncelikli olarak gönüllerini, sonra da yuvalarını çocuklarımıza açmış olan tüm koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bize sunmuş oldukları sınırsız destekten dolayı çok kıymetli Ayfer Hatipoğlu hanımefendiye de çok teşekkür ediyoruz. Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanımızın eşlerine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar. İyi ki bu çalışmalarda bizleri destekliyorlar. Ben teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Mihriban Koçaker