Tokat’ın Karşıyaka Taşköprü mevkiindeki toplu taşıma güzergâhında bulunan otobüs durağı, şikayetlerin odağı haline gelmiş durumda. Yaz-kış her mevsim otobüs bekleyen vatandaşlar, durağın üzeri açık olduğu ve tek oturma alanı olan bankın yağmur ve kar sebebiyle ıslanmasından dolayı büyük zorluklar yaşıyor. Vatandaşlar, kışın yağmur ve kar, yazın ise güneş altında kalmamak için oturmak yerine ayakta beklemek zorunda kalıyorlar. Bu durum özellikle yaşlılar ve hamileler için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Kırşehir Başkanı Çağatay Han Torun'dan Tokatspor'a Övgü: "Kardeş Tokat" Kırşehir Başkanı Çağatay Han Torun'dan Tokatspor'a Övgü: "Kardeş Tokat"

Vatandaşların Şikayetleri Giderek Artıyor

Durakta bekleyen bir yolcu, bu durumu şu şekilde dile getirdi: “Sabah işe gitmek için durağa geldim, bekliyorum ama oturacak yer yok. Gün boyu yağan yağmur bankı ıslatmış. Islak bir yere oturmaktansa ayakta beklemek zorunda kalıyorum. Yaşlılar, hamileler, engelliler için bu çok daha zor. Yazık! En azından üstü kapalı bir durak olsa yazın güneşten, kışın ise yağmur ve kardan korunmuş oluruz.”Whatsapp Image 2024 09 23 At 14.18.08 (1)

Çözüm Bekleniyor

Toplu taşıma kullanıcıları, mevcut durumun düzeltilmesi için taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Tokat genelinde birçok durakta benzer sorunlar yaşanıyor, ancak Karşıyaka Taşköprü mevkiindeki durağın özellikle işlek olması bu bölgedeki mağduriyeti daha da görünür hale getiriyor. Vatandaşlar, belediyenin modern ve kapalı durak sistemine geçerek, otobüs bekleme süresini daha konforlu hale getirmesini umut ediyor.

 

 

Muhabir: Mihriban Koçaker