Türkiye, yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde fındık ihraç etmeyi hedefliyor Türkiye, yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde fındık ihraç etmeyi hedefliyor

Tokat'ta karpuz fiyatları düşmeye devam ediyor. Tokat'ta karpuzun kilogram fiyatı 9,50 liraya kadar indi. Bu fiyat düşüşü, tüketicilerin yüzünü güldürüyor.

Adana Karpuzu Hasadı Devam Ediyor

Coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun tarladaki kilogram fiyatı 7 liraya kadar geriledi. Türkiye'nin karpuz üretiminin ortalama yüzde 25'inin gerçekleştirildiği Adana'da, bu yıl 700 bin tonluk rekolte bekleniyor. İlk hasatta kilogram fiyatı 11-12 liradan satılan karpuz, şu anda 7 liradan tüccara satılıyor.

Erbaalı Tüketiciler İçin Sevindirici Haber

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan karpuz, Erbaalı vatandaşların sofralarında yerini almaya devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların düşmeye başladığını ifade eden Erbaalı tüketiciler, bu durumdan oldukça memnun. İlk zamanlar kilosu 20 TL’den satışa çıkan karpuz, her geçen gün fiyatı düştü.

Karpuz Üretimi ve Fiyatlar Üzerine Detaylar

Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olan Adana'da, yaklaşık 105 bin dekar alanda karpuz ekimi yapılıyor. Bu yıl, yüksek rekolte beklentisi ile birlikte karpuz fiyatları düşüş trendine girdi. Tescilli Adana karpuzunun iç piyasa yanı sıra, Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya ihracatı da sürüyor. Tokat'ta ise karpuz fiyatlarının düşmesi, yerel tüketiciler için büyük bir avantaj sağlıyor.

 

 

Editör: Nurhan İçmez