2024-2025 eğitim ve öğretim yılı Tokat’ta ders zili çalmasıyla başladı. Öğrenciler, okullarına dönmenin heyecanını yaşarken, şehit haberiyle buruk bir başlangıç yaptı. Şehit Sinan Bilir Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tören, vatan sevgisi üzerine yoğunlaştı.

Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu
Tören sırasında, okul müdürü Hasan Kazancı, geçtiğimiz gün askeri bir aracın devrilmesi sonucu 4 askerimizin şehit olduğunu hatırlattı. Müdür Kazancı, bu acı haberin ışığında öğrencilere ilk dersin “vatan sevgisi” olduğunu vurguladı. Tören, Tokatlı şehit Doğan Kızılateş başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından öğrenciler sınıflarına geçerek yeni eğitim yılına başladı.

19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak? 19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak?

Eğitimde Vatan Sevgisinin Önemi
Vatan sevgisinin öğrencilere aktarılmasının önemine değinen Kazancı, şehitlerimizin fedakarlıklarının asla unutulmaması gerektiğini belirtti. Öğrencilere, vatanın birliği ve bütünlüğü için şehit düşen kahramanlarımıza duyulan saygının, eğitim hayatlarında en önemli derslerden biri olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Burhan Arar