Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile “Gönül Bağlarımızda 2. Bağ Bozumu Şenliği” gerçekleştirildi. 

TOGÜ Bağ evinde gerçekleşen şenliğe Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz, Vali Abdullah Köklü'nün eşi Yasemin Köklü, Rektör danışmanları, dekanlar, akademik personel ve özel gereksinimli bireyler katıldı.

Aşırı sıcaklıklar bitkilerde mutasyona yol açtı Aşırı sıcaklıklar bitkilerde mutasyona yol açtı

Şenlikte Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavi gören hastalar, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklar, AMATEM hastaları ve özel gereksinimli bireyler yer aldı. Şenlikte Rektör Yılmaz, misafirlerle öncelikle sohbet etti, sonrasında ise bağbozumu etkinliği gerçekleştirildi.

Bağ Bozumu3

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada “Bu güzel etkinliği düzenlemekten oldukça mutluyuz, şehrimizde bulunan dezavantajlı bireylerle beraberiz. Üniversitemiz Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezindeki hastalarımız, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklarımız, Ruh Sağlığı ve Hastalıklarımızı hastanesinde bulunan hastalarımızı ve ailelerini davet ettik. Daha önce özel gereksinimli bireyler ürünlerin ekimini yapmıştı, şimdi de ekilen ürünlerin hasadını yapıyoruz. Tüm katılımcılarımıza buraya geldikleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: TOGÜ Basın/Bülten