Tokat Mevlevihanesi’nde düzenlenen 4. Sema Mukabelesi, büyük bir katılımla gerçekleşti. Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, mistik atmosferiyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Hüseyin Fahreddin Dede'nin Acemîşîrân Âyin-i Şerîf-i eşliğinde gerçekleştirilen mukabelede, manevi coşku doruğa ulaştı.Whatsapp Image 2024 08 17 At 22.18.53

Tokat’ta da Oluşturuldu, İlk Toplantısı Yapıldı Tokat’ta da Oluşturuldu, İlk Toplantısı Yapıldı

Protokolden Yoğun Katılım
Etkinlikte Tokat Valisi Abdullah Köklü, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Uğur Akın, Doç. Dr. Yusuf Temur ve Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan gibi önemli isimler hazır bulundu. Protokol üyeleri, etkinliğe olan ilgiyi ve katılımı artırarak, Tokat’ın kültürel zenginliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

F44A0C7C 6A7F 473E B0D4 B41272A9023D

Sema Mukabelesi Hakkında Bilgilendirme
Etkinlik öncesinde Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği Heyet Başkanı Celaleddin Susamış, Sema Mukabelesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Sema'nın tarihçesi ve manevi anlamını katılımcılarla paylaşarak, etkinliğin önemini vurguladı. Bu değerli bilgi paylaşımının ardından, TOGÜ İslami İlimler Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları eşliğinde, Hüseyin Fahreddin Dede'nin Acemîşîrân Âyin-i Şerîf-i ile Sema Mukabelesi icra edildi.


 

Muhabir: Burhan Arar