Orta Anadolu’nun kuzeyinde yer alan Tokat, tarım ve hayvancılık açısından önemli bir şehir olmasının yanı sıra turistik potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda özellikle Karadeniz turu güzergâhında bulunması nedeniyle Tokat, giderek daha fazla gezginin rotasına eklenmeye başlandı. Tokat'ın kuzeyinde Karadeniz'in güzel şehirleri Samsun ve Ordu, doğusunda Sivas ve batısında Amasya gibi tarihi şehirlerle komşu olması, ziyaretçi sayısını her geçen gün artırıyor.

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı1 Tokathaber

Her ne kadar Tokat iç turizmde henüz çok tanınmamış olsa da, gezilip görülecek ve kamp yapılacak birçok alan bulunuyor. Tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken Tokat'ta Mahperi Kervansarayı, Tokat Mevlevihanesi, Ali Paşa Hamamı, Bedesten ve Arasta, Tokat Kalesi gibi önemli tarihi eserler mevcut. Bunun yanı sıra doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Tokat ve çevresinde Topçam Yaylası, Çamiçi Yaylası, Kaz Gölü, Düden Gölü, Ballıca Mağarası gibi etkileyici yerler bulunuyor. Yöresel lezzetleri ve zengin kültürü ile Tokat, her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı2 Tokathaber

Çamiçi Yaylası Kamp Alanı

Çamiçi Yaylası, Tokat şehir merkezine 70 km, Niksar ilçe merkezine ise 17 km mesafede yer alıyor. 1300 metre rakımda bulunan yaylaya ulaşım yalnızca özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaylanın çevresinde çadır ve karavan kampı için son derece uygun alanlar mevcut. Karadeniz bölgesine yakın olması nedeniyle yaylada bir Karadeniz havası hissediliyor. Yaylanın etrafını saran orman bitki örtüsü, bol oksijen ve sessizliği ile Çamiçi Yaylası, kamp severler ve günübirlik piknik yapmak isteyenler için ideal bir mekan.

Tokat Taşlıçiftlik Teknoloji Geliştirme Bölgesi Olarak İlan Edildi Tokat Taşlıçiftlik Teknoloji Geliştirme Bölgesi Olarak İlan Edildi

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı3 Tokathaber

Çamiçi Yaylası, mis gibi çam kokusu ve temiz havasıyla doğa severlere adeta bir doğal terapi sunuyor. Orman içerisinde yer alan farklı trekking rotaları, doğa yürüyüşü tutkunlarına çeşitli alternatifler sunuyor. Yöre halkının da yoğun ilgi gösterdiği yaylaya özellikle Niksar ve çevre illerden hafta sonları piknikçiler akın ediyor. Daha sakin bir kamp deneyimi için hafta içi ziyaret etmek daha uygun olabilir.

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı4 Tokathaber

Yaylada piknik ve mesire alanı olarak kullanılan bölümlerde WC, elektrik ve market ihtiyaçları için küçük tesisler bulunuyor. Duş imkanı olmasa da temel market ihtiyaçları bu tesislerden karşılanabilir.

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı5 Tokathaber

Kamp Olanakları

Çamiçi Yaylası’na giden yol üzerinde birkaç işletme bulunuyor. Buradan WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yaylanın kamp alanları ücretsizdir ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için harika bir fırsat sunar.

Niksar Çamiçi Yaylası Kamp Alanı6 Tokathaber

Tokat'ın bu saklı cennetinde doğa ile iç içe, huzur dolu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için Çamiçi Yaylası mükemmel bir tercihtir.

Muhabir: Murat Onur