Tokat'ta ekmek fiyatlarına gelen zamlar devam ediyor. Fırıncılar, artan maliyetler nedeniyle Temmuz ayında 200 gram ekmek fiyatını 8 lira olarak güncellemişti. Ancak maliyetlerdeki sürekli artış, fırıncıları yeniden zam talebine yönlendirdi. Yapılacak yeni düzenleme ile ekmek fiyatının 10 liraya yükselmesi bekleniyor.

Fırıncılar Yeni Zammı Bekliyor

Tokat'taki fırıncılar, artan enerji ve un fiyatları nedeniyle mevcut tarifelerin yetersiz kaldığını belirterek, ekmek fiyatlarına yeni bir zam yapılmasını talep ediyor. Bu zam talebi yetkililer tarafından değerlendiriliyor ve kısa süre içerisinde onaylanması bekleniyor. Eğer zam onaylanırsa, yarından itibaren Tokat halkı ekmeğe 2 lira daha fazla ödemek zorunda kalacak.

Zam Kararı Cebe Yansıyacak

Yarın yapılacak olası fiyat artışı, Tokat'ta ekmek alan vatandaşların cebini doğrudan etkileyecek. Fırıncılar, artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek bu zammın kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Vatandaşlar ise her geçen gün gelen zamlarla birlikte bütçelerinin daha da zorlandığını ifade ediyor.

Maliyetler Artıyor, Fiyatlar Yükseliyor

Fırıncılar, artan maliyetlerin yanı sıra un fiyatlarındaki dalgalanmaların da fiyat artışını tetiklediğini belirtiyor. Ülke genelinde birçok ilde benzer şekilde ekmek fiyatlarında artışlar yaşanırken, Tokat’ta da bu zam kaçınılmaz hale geldi. Yeni fiyat tarifesi, yarın itibarıyla resmiyet kazanabilir ve ekmek fiyatı 10 lira olacak.

Samsung'un yeni Proje Çözüm Merkezi Antalya'da açıldı Samsung'un yeni Proje Çözüm Merkezi Antalya'da açıldı

Muhabir: Burhan Arar