Tokat Haberdemokrasi315 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur darbe girişimine karşı halkın gösterdiği kahramanca direnişin  yıl dönümünde 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tokat'ta devam etti. 

Tokat Haberdemokrasi Sancak2

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ali Paşa Camiinde bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlid programında kahraman şehitlerimiz rahmet, minnet ve dualarla yâd edildi. Mevlide Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu katıldı.  

Tokat Haberdemokrasi5

Daha sonra şehir yakınları ve gazilerimiz il protokolü tarafından ziyaret edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sancak Koşusu sonrası Tokatlı gençler Sancağımızı, Vali Numan Hatipoğlu'na teslim etti.  Akşam ise Cumhuriyet Meydanında Tek Yürek programı düzenlendi. Burada konuşmalar yapıldı. 

Tokat’ta da Oluşturuldu, İlk Toplantısı Yapıldı Tokat’ta da Oluşturuldu, İlk Toplantısı Yapıldı

Tokat Haberdemokrasi Başkan

Tek Yürek programında konuşan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için...Kara bir gecenin ardından doğan güneşin yıldönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi dualarla, rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Türk milleti özgürlüğüne düşkün Gazi bir millettir. Tokat’ımızda olduğu gibi tüm Türkiye’de o karanlık gecede sokakları, meydanları dolduran aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde büyük oyunu bozdular, işgale dur dediler.  Gün dayanışma günüdür. Gün kardeşliğimizi tescil ve teyit etme günüdür. Bu birlik ruhunun devamını bugün de yaşıyoruz. Türk Milleti, dünya döndüğü müddetçe ayakta kalacaktır." dedi. 

Tokat Haberdemokrasi1

Büyük ve Güçlü Türkiye vurgusu yapan Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir "O gece, devletimizin tüm kurumları ile asil milletimizin her bir ferdi; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sokaklara dökülerek ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne geçit vermemiştir. Bu birlik ve beraberlik ruhu, milletimizin sönmeyen meşalesi olarak daima yolumuzu aydınlatacaktır" ifadelerini kullanırken 15 Temmuz akşamı olduğu gibi bugün de hem Tokat'ın hem Türkiye'nin tek yürk olduğunu ifade etti. 

Tokat Habermustafa1

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında İl Protokolümüzle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda hemşerilerimizle birlikteyiz. Rabbim bu Aziz Milleti payidar kılsın." diyerek günün anlamından bahsetti.

Tokat Haberdemokrasi Vali

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da, "15 Temmuz gecesi ihanet kurşunlarına göğsünü siper eden, gözünü kırpmadan şahadete yürüyen şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle yad ederken ebediyen payidar kalacak olan devletimize ve mensubu gurur duyduğumuz aziz milletimize olan bağlılığımızı tekrar ifade ediyoruz." dedi. Tokat Haberdemokrasi Sancak3

Tokat2 T O K A T H A B E R

Tokat1 T O K A T H A B E R

Muhabir: Mihriban Koçaker