İşte detaylar...
Elazığ Valiliği görevine atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu görevi İstanbul Bakırköy Kaymakamlığı görevinden Tokat Valiliği görevine atanan Abdullah Köklü’ye devretti. 

Tokat Valiliğinde değişim bununla sınırlı kalmadı. Hem valilik binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yenilenmek amacıyla yıkılarak valilik geçici olarak Atatürk Kültür Sarayı binasına taşındı. Hem de görev süresi boyunca 12 vali ile çalışan Tokat Valiliği Özel Kalem Müdürü Yılmaz Demirci emekliye ayrıldı. Numan Karlı, Tokat Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevine vekaleten atandı. 

31 Mart seçimlerinin ardından Tokat Belediye Başkanlığında değişim yaşandı. 2 dönem belediye başkanlığı yapan Eyüp Eroğlu başkanlık koltuğunu  Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'na teslim etti. 
Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ın yerine ise Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın getirildi. 

2022 yılı Ağustos ayından bu yana boş olan Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğüne  2023 yılı Aralık ayında Abdi Dölek getirilmişti. Yine 2023 yılı Kasım ayında Tokat Vakıflar Bölge Müdürü iken Konya'ya atanan Yılmaz Kılınç’ın yerine Tokat Vakıflar Bölge Müdürü olarak atanan isim Sebahattin Erdoğan olmuştu. 

Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde Mahmut Özdemir 2023 yılı Aralık ayında görevi Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Kıymet Boztaş'a devrederken  Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Ahmet Özdemir'in ardından göreve Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır getirilmişti. 

Tokat Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Yılmaz, görevinden istifa ederek AK Parti’den belediye başkanı aday adayı olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tokat İl Müdürlüğüne  Selim Boyraz atanmıştı. 

1,5 yaşındaki bebeğe alkol içiren aile Esra Erol’da gözaltına alındı. 1,5 yaşındaki bebeğe alkol içiren aile Esra Erol’da gözaltına alındı.

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum da görevi Ali İhsan Gürel'e devretti. Emekliye ayrılan Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ise görevi Ahmet Kayhan'a devretmiş oldu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker