CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Tokatlı siyasetçi Özgür Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesçe bilinen  'Atatürk'ün Tokat'ta dikkatle dinlediği çiftçi' fotoğrafının hikayesinde bir detay ortaya çıktı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimi geride kaldı. Seçimin kazananları tek tek mazbatalarını alırken Tokat'ta yeni dönem belediye başkanları ilgiyle takip ediliyor. Merak edilen belediye başkanlarından biri de Tokat'ın Turhal ilçesinde seçimi kazanan CHP'li yeni belediye başkanı Mehmet Erdem Ural oldu. Yeni Başkanla ilgili dikkat çeken detayı ise Tokatlı bir başka siyasetçi CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Tokatlı siyasetçi Özgür Karabat açıkladı. 
"Bir köylünün torununu başkan yapan rejimin adıdır Cumhuriyet"

Özgür1Özgür Karabat sosyal medya hesabından 'YAŞASIN CUMHURİYET' sloganıyla yaptığı paylaşımda 21 Kasım 1930 yılında Tokat'ı ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün bir çiftçiyi dinlerken ki anlarına ait o meşhur fotoğrafla ilgili bir detayı paylaştı. Karabat, "Bir köylünün torununu başkan yapan rejimin adıdır Cumhuriyet... Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'ta dikkatle dinlediği çiftçi yurttaşın torunu Mehmet Erdem Ural, 31 Mart'ta CHP'den Tokat Turhal belediye başkanı seçildi. Başkanımıza hizmet yolunda başarılar diliyorum. Cumhuriyet'imiz ve onun çağdaş değerleri sonsuza kadar yaşayacak." mesajını not düştü. 

Muhabir: Mihriban Koçaker