Ev yapımı meyveli dondurma, sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olabilir. İçerisinde doğal meyve parçaları bulunan bu dondurma, vitamin ve antioksidan deposu olup vücuda enerji sağlayabilir. 

Lif açısından da zengin olan bu dondurmalar, sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir ve tokluk hissi sağlayabilir. Evde yapılan meyveli dondurmalar, rahatlıkla tüketilebilir ve hem büyükler hem de çocuklar için lezzetli bir seçenek olabilir.

Tokat Habermeyveli Dondurma (3)

Şeftali, kavun, çilek, böğürtlen, muz arzuya göre her çeşit myveli dondurma yapmak mümkün. Bunun için kullanmak istediğiniz meyveleri yıkadıktan sonra dondurup rondodan geçirmeniz yeterli. Püf noktası ise meyvelerin dondurulmuş olarak rondodan geçirilmesi. 
Tokat Habermeyveli Dondurma (1)İşte ev yapımı meyveli dondurma için gereken malzemeler ve yapılışı:
Ana malzeme:
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 paket sade toz kremşanti
Arzu edilen dondurulmuş meyveler
Tokat Habermeyveli Dondurma (2)

Tokat’ın Güzellikleri Michelin Rehberi'nde Tokat’ın Güzellikleri Michelin Rehberi'nde

Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: 
İlk olarak meyveleri krem kıvamına gelene kadar rondodan çekip kenara ayırın. 
Yumurtayı, sarısı bir kaba beyazı bir kaba olacak şekilde ayırdıktan sonra yumurta sarısını 1,5 su bardağı toz şekerle 5 dakikadan az olmayacak şekilde çırpın. Ardından blenderin uçlarını yıkayın ve yumurta beyazını 5 dakika çırpın. Blenderin uçlarını yıkayın ve toz kremşanti ile 1,5 su bardağı sütü çırpın.
Ayrı ayrı oluşturduğumuz bu üç karışım; Yumurta sarısı karışımını, çırpılmış yumurta beyazını ve çırpılmış kremşanti karışımını bir araya getirip 5 dakika daha çırpın.

Bu karışımın bir kısmını sade vanilyalı dondurma olarak dondurabilirsiniz. Kalan kısma rondodan geçirdiğiniz meyveleri ekleyip buzdolabına kaldırın. 4-5 saat sonra çıkarıp. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. 

Muhabir: Mihriban Koçaker