Tokat Habertokat Kurbanpazar (9)Tokat Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Salih Çelik ve görevli Veteriner Hekimler yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Tokat İli Kurban Komisyonu tarafından karar verilen İl Geçici Kurban Pazarını ziyaret etti.
Yetkililer, Kurban Pazarına getirilen kurbanlık hayvanların gerekli sağlık ve belge kontrollerini yaparken Kurban yetiştiricilerine bilgilendirmeler yapıldı. 
 

Tokat Habertokat Kurbanpazar (1)Tokat'tan sevk edilen kurbanlık sayılarını açıkladı
İl Müdürü Orhan Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle ülkemizde olduğu gibi Tokat'ta da hayvan hareketlerinin yoğunlaştığını söyledi. Şahin, Tokat'tan yapılan kurban sevkiyatları ile ilgili son 2 yılın rakamlarını da verdi. Şahin, "2023 yılında İlimizden Kurbanlık olarak 8 bin 164 Büyükbaş 8 bin 559 Küçükbaş hayvan sevki yapılmıştır. 2024 yılı kurban döneminde bugüne kadar 7 bin civarı büyükbaş hayvan, 6 bin 500 civarı küçükbaş hayvan için müdürlüğümüzce çeşitli illere Veteriner Sağlık Raporu düzenlerek sevk edilmiştir. Bayrama kadar yapılacak sevklerle beraber geçen seneki sevk sayımıza ulaşılacağımızı  tahmin ediyoruz" dedi. 
Tokat Habertokat Kurbanpazar (2)

Bu bayram toplam 32 bin bin kurbanlık kesimi bekleniyor
Tarım İl Müdürü Şahin, Tokat'ta Kurban bayramı sürecinde  yaklaşık 12 bin büyükbaş ve 20 bin civarı küçükbaş kurbanlık kesim gerçekleşmesini beklediklerini de söyledi.

Tokat Habertokat Kurbanpazar (4)Şahin hayvan yetiştiricilerine "Hayvanlarını il içinde satacak olan yetiştiricilerimiz; büyükbaş hayvanlar için pasaportlarını, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesini, hayvanlarını il dışına çıkaracak olanların ise veteriner sağlık raporlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir" dedi.
Şahin, tüm ilçeler ve il merkezinde Kurban Bayramı sürecinde 132 Resmi Veteriner Hekim/Gıda Kontrol görevlisi görevlendirmesini yaptıklarını da ekledi.

Tokat Habertokat Kurbanpazar (8)

Dikkat! Tokat’ta 20 Eylül’de 3 Saatlik Elektrik Kesintisi Dikkat! Tokat’ta 20 Eylül’de 3 Saatlik Elektrik Kesintisi

Muhabir: Mihriban Koçaker