Tokat'ta haciz esnasında avukata saldırı: 4 tutuklama! Tokat'ta haciz esnasında avukata saldırı: 4 tutuklama!

Şehit Ferhat Koç konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, bölüm başkanları, akademisyenler, üreticiler ve öğrenciler katıldı.Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi yaptığı açılış konuşmasında örnek üreticilerin tecrübelerini aktardı. 

Prof. Dr. Necdettin Sağlam moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide  Emekli öğretmen Zekeriya Baş konuşmacı olarak yer aldı. Baş, söyleşisinde,  ata tohumunun önemi, domatese olan sevdası ve yetiştiricilik serüveni hakkında bilgiler verdi.

Domates3Elinde 100'den fazla domates genotipi tohumu var

Baş, elinde yüzden fazla  domates genotipine ait tohum olduğunu, bu tohumlardan üretilecek domatesleri üzerinde araştırma yapılması için TOGÜ Ziraat Fakültesine teslim edeceğini iletti.  Zekeriya Baş, öğrencilerin pes etmeden üretim konusunda  ısrarcı olmalarını söyledi. Etkinlik soru ve cevap kısmının ardından sona erdi. 

Domates2

Zekeriya Baş ve Prof. Dr. Necdettin Sağlam tarafından getirilen 50’nin üzerindeki domates genotipine ait meyveler söyleşiye katılım sağlayanlara ikram edildi.

Kaynak: TOGÜ Basın/Bülten