Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tokat İl Özel İdaresi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu işbirliğinde 15-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Recep Yazıcıoğlu XC Open Tokat Yamaç Paraşütü yarışmaları başladı.

İlk Defa Düzenleniyor

Bu yıl ilk defa Topçam Yayladalı mevkiinde düzenlenecek olan Recep Yazıcıoğlu XC Open Tokat Yamaç Paraşütü Yarışmaları, Tokatlı heyecan sever vatandaşlara yerinde izleme fırsatı sunuyor. Tokat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, spor ve adrenalin tutkunlarını bir araya getiriyor.

120 Sporcu Yarışacak

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yarışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "40 yabancı, 80 yerli ve 8 milli sporcu olmak üzere toplam 120 sporcu yarışacak," dedi. Açılış programına katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da, merhum vali Recep Yazıcıoğlu anısına düzenlenen bu anlamlı etkinlikte yer aldı.

Başkan Yazıcıoğlu’ndan Açıklamalar

Başkan Yazıcıoğlu yarışmalar hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’nin sevilen valisi babam merhum Recep Yazıcıoğlu’na ithafen Tokat’ımızda Yamaç Paraşütü yarışmaları başladı. Rahmetli babam tam bir spor aşığıydı. En sevdiği sporlardan biri de doğa sporlarıydı. Bizler de hem onu yâd etmek hem gençlerimize doğa sporları tutkusunu aşılamak hem de vatandaşlarımıza heyecan dolu dakikalar yaşatmak amacıyla 15-21 Temmuz tarihleri arasında Recep Yazıcıoğlu XC Open Tokat Yamaç Paraşütü yarışlarını düzenledik. Yurtdışından ve yurt içinden gelecek 120 sporcumuz yarışacak. 40 Yabancı uyruklu, 80 yerli sporcumuzun yanı sıra 8 Milli Sporcumuz yarışmalara katılacak.

Tokat’ımızda ilk defa Topçam Yayladalı mevkiinde böylesine güzel bir etkinlik düzenledik. Yarışmacılarımız ve değerli halkımız için Yayladalı mevkiinde güzel bir alan hazırladık. Kıyasıya mücadele dolu olacak yarışlarımız fotoğraf tutkunları için de ayrı bir görsellik oluşturacak."

Tokatlı Gol Kraliçesi Dediğini Yaptı: Üçüncü Altın Madalyasını Aldı Tokatlı Gol Kraliçesi Dediğini Yaptı: Üçüncü Altın Madalyasını Aldı

Tokat'ta Spor Heyecanı

Bu benzersiz etkinlik, Tokat'ta bir ilk olarak tarihe geçecek. Hem yerel halk hem de yamaç paraşütü tutkunları için büyük bir fırsat olan bu yarışma, Tokat'ın spor ve doğa tutkusunu bir kez daha gözler önüne serecek. Etkinlik boyunca birçok farklı faaliyetin de gerçekleşeceği duyuruldu.

 
 

 
 

  

Muhabir: Burhan Arar