İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'ne büyük ilgi gösterdi.

Bilim4

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, programda yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; "4007 bilim şenlikleri bilimin ulaştığı seviyeyi göstermek, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkiyi çocuklarımıza uygulamalı bir şekilde göstermek, bilimin farkıdalığını oluşturmak amacıyla TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerdir. 4007 bilim şenliğinde 33 atölyemiz olacak ve hocalarımız bu atölyelerde çocuklarımızla uygulamalı olarak deneyler gerçekleştirecekler. Bu sene malum olduğu gibi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulanmaya başlandı. 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda maarif modelimiz bu sene devreye girdi ve çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bu modelin temek aldığı iki ilke var bunlardan en önemlisi beceri temelli eğitim. Yeni müfredatta ise çocuklarımızın beceri temelli bir eğitim almaları esas alındı. Bu proje de beceri temelli eğitim için örnek bir proje. Bu projenin oluşmasında birlikte hareket ettiğimiz Tokat Valiliği ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum. Yine katkılarından dolayı Belediye Başkanlığımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizden ve okullarımızdan gelen öğretim görevlisi ve öğretmen arkadaşlarıma da vakit ayırdıkları ve emek verdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın bilimle buluşmasını her zaman destekleyeceğiz. Bilim şenliğimiz hayırlı olsun."

Bilim2

Yılın ikinci ay tutulması bu gece mi olacak? Yılın ikinci ay tutulması bu gece mi olacak?

Şenlik, drone gösterisi ile başladı. Ardından il protokolü, davetliler ve öğrenciler atölyeleri ziyaret ederek projeler hakkında bilgiler aldı.
Bilim meraklısı öğrencilerimiz atölyelerde uygulamalar yaparak, proje sunumlarını dinleyerek bilimin ışığında yeni tecrübeler kazandı.

Muhabir: Mihriban Koçaker