Kendine has aromasıyla lezzete lezzet katan Tokat asma yaprağı ile yapılan et dolması adeta damak çatlatıyor.
Tokat'ın meşhur asma yaprakları ince, tüysüz, damarsız ve yumuşacık yaprakları ile bayram sofralarında yerini alıyor. Tokat asma yapraklarının incecik oluşu ve çabuk pişmesi, ev hanımlarının en çok tercih ettiği yapraklardan biri olmasını sağlıyor. Kendine has aromasıyla lezzete lezzet katan Tokat asma yaprağı ile yapılan dolmalar adeta damak çatlatıyor. İşte size damak çatlatan Tokat usulü dolma tarifi.
Et Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase düğü (ince bulgur)
1 kg yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı salça
Asma yaprağı
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Et Dolması Nasıl Hazırlanır?
Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
Doğranmış soğanların içine kıyma, düğü, salça ve baharatları ekleyin.
Karışıma bir su bardağı su ilave ederek iyice yoğurun.
Sarma İşlemi:
Asma yapraklarını 3-4 parçaya bölün.
Her bir parçayı küçük bohçalar şeklinde sarın.
Pişirme:
Hazırlanan dolmaları tencereye dizin.
Dolmaların üzerine ara ara tereyağı koyun.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
Suyunu çektikçe sıcak su ilave edin.
Servis:
Et dolmasını pirinç pilavıyla birlikte ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
NOT: Dolmaların çok küçük boyda sarılması ve içine bulgur konması, Tokat yöresine özgü bir özelliktir.
Eşsiz lezzetin tarifi Müfide teyzemizden....
Etli Tokat Dolması tarifini Müfide Teyzemizden izleyip daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.