Tokat'ta yapılan atamalarla İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdi Dölek'in göreve başlamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Hüseyin Kır 8 ay önce, Abdi Dölek ise 7 ay önce Tokat'ta göreve başlamıştı. Atama kararı ile asaleten atanmış oldular.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlarda, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda önemli değişiklikler yapıldı. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay görevden alınarak yerine Halim Özçelik atandı. Ayrıca, Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız atandı.

Sağlık Bakanlığı'nda birçok üst düzey yönetici görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı. Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıfazlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Mahir Ülgü atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Atamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda da önemli atamalar gerçekleştirildi. Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alınarak yerlerine 21 yeni il müdürü atandı. Adana İl Müdürlüğüne Mustafa Gökboğa, Ağrı İl Müdürlüğüne Ertaç Baki, Aksaray İl Müdürlüğüne Nurettin Ulaş atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atamaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ise birçok genel müdür yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Abdi Dölek atandı.

Hemserimiz Dolek Tokat Il Kultur Muduru Oldu 132451 20231205

Milli Eğitim Bakanlığı Atamaları

Milli Eğitim Bakanlığı'nda da Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir görevden alınarak yerine Hüseyin Kır atandı. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Yusuf Uzantı atandı.

Tokat'ın Süper Valisi, Yarın Söke’deki Kabri Başında Anılacak Tokat'ın Süper Valisi, Yarın Söke’deki Kabri Başında Anılacak

03163215 Huseyin Kir (1)

Üniversitelere Yeni Rektör Atamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 11 üniversiteye yeni rektör atamaları yapıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Çelik, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı.

 

 

Muhabir: Burhan Arar