Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde güçlendirme çalışmalarının durdurulmasının ardından, idari bina ile metal, mobilya ve elektrik-elektronik bölümlerine ait atölyelerin yıkılması kararı alınmıştı. Yaklaşık 2 yıldır yıkım sürecinin başlatılması ve yerine yeni okul yapılması beklenirken, atölyelerde yıkım için hazırlıklarının son aşamasına geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki hafta atölyelerin yıkım ihalesi gerçekleştirilecek. Bu süreçte öğrenciler ise eğitimlerine motor atölyesinde devam edecekler.

Yıkım Çalışmalarına Hazırlıklar Devam Ediyor

C31K Grubunun Yöneticisi Tokat'ta Yakalandı – Bakan Yerlikaya Açıkladı C31K Grubunun Yöneticisi Tokat'ta Yakalandı – Bakan Yerlikaya Açıkladı

Güçlendirme çalışmaları nedeniyle, daha önce yıkılan Tokat Kız Meslek Lisesi’nin öğrencileri, eğitimlerini geçici olarak bu okulda sürdürüyorlardı. Yıkım ve yeniden yapılandırma süreci ile birlikte, bu öğrencilerin eğitimlerini motor atölyesinde sürdürmeleri planlanıyor.

Çürümeye Terk Edilen Ekipmanlar İçin Çözüm Geliyor

Son dönemde çürümeye terk edilen ekipmanlarla ilgili endişeler kamuoyunda gündem oluşturmuştu. Yetkililer, “Yeni yapılacak atölyelerde kullanılacak tezgah, alet ve demirbaş malzemelerin korunması amacıyla, Gezirlik Mahallesi 2028 ada, 18 nolu parselde (840 metrekarelik alanda) çelik konstrüksiyon bir depo yapılması planlanmıştır. 20 × 42 x 6 metre boyutlarındaki bu depo için proje çalışmaları başlamış olup, tamamlandığında eski atölyeler yıkılacak ve devlet yatırım programında yer alan yeni atölye ve derslik binalarının inşasına başlanacaktır” açıklamasında bulunmuştu. Depo tamamlandıktan sonra, motor atölyesindeki ekipmanların burada korunarak kullanılmaya devam edileceği belirtiliyor.

Bu fotoğraftaki manzara ortadan kaldırılarak ekipmanlar taşındı.

 Tokeslitekniana2

  (Fotoğraf Arşiv)

 

 

Editör: Nurhan İçmez