Başkan Yazıcıoğlu tabelalarda da değişim başlattı! Başkan Yazıcıoğlu tabelalarda da değişim başlattı!

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemeğin ardından konuşan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 15 Temmuz'un anlamı hakkında konuştu. 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Dünyanın en zor coğrafyasının tam orta yerinde bir barış ve huzur adası olarak aynı zamanda bağımsız bir şekilde yaşamanın bir bedeli oldu. Bu bedel maalesef işte burada şehit ailelerimiz var, hepsinin ellerinden öpüyorum. Saygıyla huzurlarında eğiliyorum. Onların evlatları pahasına. Gazilerimiz var, onların kanları ve uzuvları pahasına ülkemizi daha yaşanabilir, daha bir cennet kılmak için çaba harcıyoruz" dedi. 
Tokat Haberyemek2"TÜRKİYE 16 TEMMUZ SABAHI DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYDÜ"
"Türkiye 16 Temmuz sabahına bir gün öncesine göre iradesine daha fazla sahip çıkmış olarak ve iradesini koruyan bir devlet olarak girdi"  diyen Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ve dünden daha güçlüydü bugün demiştim. Biz, çünkü emperyalizmin daha öncesinde oyunlarını nasıl bozduysak, bir kez daha bozmuşuzdur diye ifade etmiştim. Aynı şeyi tekrar ifade ediyorum. 15 Temmuz, işte o Boğaz Köprüsü'ne giden, İstanbul Şehir Belediyesi'nin önüne giden, Taksim'e giden, Cumhurbaşkanlığı Küllüyesi'ne giden yiğitlerin, Genel Kumay Başkanlığı'nın önüne giden yiğitlerin, adeta bunun bu yolu çıkmaz sokak diye haykırdıkları bir zaman, onların iradeleri, onların karşı duruşları sayesinde, Kahraman Ordumuzun ki 4 bin yıllık bir geçmişe sahip ve sayısız kahramanlıklarıyla aziz milletimizin koruyucusu olmuş. Sefere giderken yedikleri asmanın yerine para keseleri dağıtmış bir orduydu. Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu diyor Yahya Kemal. Maalesef bu ordunun bu kahramanları, üniformalarını çalan silahlarla çalan bir yapının karşısına Türk insanı iradesiyle dur dedi ve ifade ettiğim gibi hem iradesini, hem demokrasisini sonuna kadar koruyacağını gösterdi. Huzurlarında saygıyla ediyorum kahramanlarımızın." 
Tokat Haberyemek3MİLLİ İRADE DIŞINDA HİÇBİR İRADEYİ BU ÜLKENİN GÜNDEMİNE ALDIRMAYACAĞIZ
Meclisimizin 2 kez Gazi Meclisi olduğunu ilkinde İstiklal Savaşı zamanında her bir milletvekilinin aynı zamanda büyük bir kısmıyla cephede savaşmış olan ya da seferberlikle ilgili çalışmalara katılmış olan kişilerden oluştuğunu, ardından ikincisinde ise 15 Temmuz akşamı bombalanarak bir kez daha gazilik ünvanını aldığını ifade etti. Hatipoğlu, " Meclis iradesinin dışında, milli iradenin dışında başka hiçbir iradeyi bu ülkede gündeme aldırtmayacağını aziz milletimiz bir kez daha göstermiştir" dedi.
Tokat Haberyemek1HELALLİK İSTEDİ DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
" Şehit ailelerimiz, benim 30 yıllık meslek hayatım boyunca her zaman kendi ailemden daha aziz bildiğim insanlar oldu." diyen Numan Hatipoğlu, Elazığ Valiliği görevine atanmasından dolayı salondaki herkesten helallik istedi. Bu esnada duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamayan Vali Hatipoğlu, Tokat'a ikinci kez hizmet ediyor olmanın meslek hayatı ve ömrü boyunca unutamayacağı bir güzellik olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Mihriban Koçaker