Tokat'ta 13 Eylül 2024 tarihinde şebeke çalışmaları kapsamında planlı elektrik kesintileri yapılacağı açıklandı. Şehir genelinde çeşitli ilçelerde ve köylerde yapılacak bu kesintiler, vatandaşların elektrik kullanımlarını etkileyecek. İş Sağlığı ve Güvenliği gözetilerek yapılacak olan bu kesintiler, belirlenen saatler içerisinde farklı bölgelerde gerçekleşecek. Vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Yeşilyurt / Tokat Elektrik Kesintisi:

Yeşilyurt ilçesinde 13 Eylül Cuma günü planlanan elektrik kesintisi 4 saat sürecek. Kesintinin saat 08:00'de başlayıp 12:00'de sona ermesi planlanıyor. Kesinti, Kuşçu Köyü ve civarında gerçekleştirilecek şebeke çalışmaları nedeniyle yapılacak. Vatandaşların bu süreçte elektrik kullanımı konusunda tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Kesinti Süresi: 4 saat (08:00 - 12:00)
Etkilenen Bölgeler: Yeşilyurt, Kuşçu Köyü
Kesinti Nedeni: Şebeke çalışması

Zile / Tokat Elektrik Kesintileri:

Zile ilçesi 13 Eylül tarihinde iki ayrı kesinti yaşayacak. İlçede yapılacak çalışmalar kapsamında bazı köylerde 8 saat sürecek kesintiler olacak.

Saraç Köyü: Zile’nin Saraç Köyü’nde sabah saat 09:00’dan itibaren başlayacak olan elektrik kesintisi, 17:00’ye kadar devam edecek. Bu kesintinin nedeni ise bakım çalışması olarak bildirildi.

Kesinti Süresi: 8 saat (09:00 - 17:00)
Etkilenen Bölgeler: Saraç Köyü
Kesinti Nedeni: Bakım çalışması

Korucuk Köyü: Zile’nin bir diğer bölgesi olan Korucuk Köyü de aynı saat diliminde elektrik kesintisi yaşayacak. Bakım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek bu kesinti de 8 saat sürecek.

Kesinti Süresi: 8 saat (09:00 - 17:00)
Etkilenen Bölgeler: Korucuk Köyü
Kesinti Nedeni: Bakım çalışması

Kızılca Köyü: Zile ilçesinin Kızılca Köyü’nde de yine bakım çalışması nedeniyle aynı saat diliminde elektrik kesintisi yaşanacak. Bu kesinti de sabah 09:00’da başlayıp, akşam 17:00’ye kadar sürecek.

Kesinti Süresi: 8 saat (09:00 - 17:00)
Etkilenen Bölgeler: Kızılca Köyü
Kesinti Nedeni: Bakım çalışması

Reşadiye / Tokat Elektrik Kesintisi:

Reşadiye ilçesinde ise 7 saatlik bir elektrik kesintisi yaşanacak. Kesinti 09:00’da başlayıp, 16:00’da sona erecek. Demircili Kasabası ve çevresinde yapılacak şebeke çalışmaları nedeniyle vatandaşların kesintiden etkilenmemek adına hazırlık yapmaları öneriliyor.

Kesinti Süresi: 7 saat (09:00 - 16:00)
Etkilenen Bölgeler: Reşadiye, Demircili Kasabası
Kesinti Nedeni: Şebeke çalışması

Merkez / Tokat Elektrik Kesintisi:

Tokat Merkez’de de elektrik kesintisi olacak. 3 saat sürecek olan bu kesinti, 09:00’da başlayacak ve 12:00’de sona erecek. Avlunlar ve Gökçeyol bölgelerini kapsayan kesinti, şebeke çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek.

Hayat kurtaran burunlar Ankara’da eğitiliyor Hayat kurtaran burunlar Ankara’da eğitiliyor

Kesinti Süresi: 3 saat (09:00 - 12:00)
Etkilenen Bölgeler: Tokat Merkez, Avlunlar, Gökçeyol
Kesinti Nedeni: Şebeke çalışması

Kesintilerin Sebebi:

Kesintiler genellikle bakım ve şebeke çalışmaları nedeniyle yapılacak. Bu çalışmalar, elektrik dağıtımının daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam edebilmesi için gerçekleştiriliyor. Elektrik dağıtım şirketleri, kesinti sürecinde vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla bu çalışmaları düzenli olarak yapıyor.

Vatandaşlara Uyarılar:

Elektrik kesintilerinden etkilenmemek ve mağdur olmamak adına, vatandaşların elektrikli cihazlarını önceden kapatmaları ve kesinti süresince ihtiyaç duyabilecekleri ekipmanları hazır bulundurmaları öneriliyor. Kesinti boyunca buzdolabı gibi elektrikle çalışan cihazların kapalı tutulması, gıda bozulmalarının önlenmesi için önemli.

Kesintilerin belirtilen süreler içinde tamamlanması bekleniyor, ancak çalışmaların tamamlanmasına bağlı olarak sürelerde değişiklik olabileceği de belirtiliyor. Vatandaşların dikkatli olmaları ve elektrik kesintisi hakkında güncel bilgilere yetkili kurumlardan ulaşmaları tavsiye ediliyor.

13 Eylül 2024 tarihinde Tokat genelinde farklı ilçelerde planlanan elektrik kesintileri, şebeke ve bakım çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Vatandaşların, belirtilen saat aralıklarında tedbir almaları ve kesintiden etkilenmemek adına gerekli önlemleri almaları önemli.

Muhabir: Burhan Arar