Tokatlı Milli güreşçimiz Nesrin Baş, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gösterdiği mücadeleyle gurur kaynağı olurken, son 16 turunda elenmesiyle oyunlara veda etti. Champ de Mars Arena’da kadınlar 62 kiloda ABD’li rakibi Kayla Colleen Miracle ile karşılaşan Nesrin, zorlu mücadeleyi 12-2 kaybetti. ABD'li güreşçi Miracle’ın finale kalamaması nedeniyle, repesaj şansı da yitiren Nesrin Baş, olimpiyat serüvenine burada nokta koymak zorunda kaldı.

Nesrin Baş Paris 2024

Müsabaka sonrasında büyük bir üzüntü yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Nesrin Baş’ı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat teselli etti. Siyah-beyazlı kulübün sporcusu olan Nesrin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm çabalarına rağmen sonuca ulaşamamanın üzüntüsünü dile getirdi. Nesrin, "Elimden geleni yaptım ama bazen olmuyor. Burada olmak bile gurur verici. Çalıştım, emek verdim ama nasip olmadı. 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda ülkeme ve Beşiktaş’ıma altın madalyayı getireceğime inanıyorum. Emek veren, dua eden herkese çok teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Nesrin Baş Paris 2024 (1)

Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ise, Nesrin’in mücadelesini takdirle karşıladığını belirterek, genç güreşçiye övgüler yağdırdı. Arat, güreşte Nesrin Baş ve Taha Akgül'ün müsabakalarını, İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic ile birlikte takip ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Nesrin, Beşiktaş'ın ve Türk Milli Takımı'nın önemli bir sporcusu. Bugün olimpiyatlardaki ilk maçına çıktı ve dünya gençler şampiyonu olarak burada yer aldı. Nesrin, Beşiktaş’ın büyük gururlarından biri. Bugün bizleri, Beşiktaşı'mızı, ay-yıldızı burada temsil ettiğin için sana çok teşekkür ediyorum. Maçını İsveç Kralı’yla birlikte izledim. Dünyanın en önemli sporcuları burada maç kaybedebilir. Sen dünyada ilk 16’nın içindesin. İnşallah Los Angeles 2028’de Nesrin’i büyük başarılarla görmek istiyoruz."

Nesrin Baş Paris 2024 (2)

Paris 2024’te elde edemediği başarıyı, Los Angeles 2028’de kazanmayı hedefleyen Nesrin Baş, çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini belirtti. Türk güreşinin genç yeteneği, gelecekteki hedeflerine odaklanarak, hem Beşiktaş’ı hem de Türkiye’yi gururlandırmak için mücadele edecek.

Nesrin Baş Paris 2024 (4)

Muhabir: Murat Onur