U-13 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Bronz Madalya Kazandı

Tokatlı genç güreşçi Dursun Efe Sarı, U-13 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. 26-28 Temmuz tarihleri arasında Ankara’daki Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleşen ve 248 kulüpten 918 sporcunun katıldığı şampiyonada Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcusu olarak mücadele etti.Whatsapp Image 2024 07 29 At 16.26.13

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü’nün Gururu
Kulüp Başkanı Hüseyin Reel, Dursun Efe Sarı’nın başarısının kendileri için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Allah'a şükrediyoruz bize böyle bir mutluluk yaşattığı için. Biz, Aile Sosyal Hizmetler Spor Kulübü olarak çocuklarımıza ve Tokat’taki gençliğe hizmet etmeye, onları desteklemeye çalışıyoruz. Milli ve manevi değerlere bağlı, zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik yetiştirmek için sporun gücünü kullanıyoruz. Efe’nin bu başarıyı kazanmasından dolayı çok mutluyuz ve onu ve hocasını tebrik ediyoruz.”

Başarıda Aile Desteğinin Önemi
Başkan Reel, Efe'nin başarısında ailesinin, özellikle babasının büyük rolü olduğunu vurguladı. “Efe'nin babası, oğlundan daha heyecanlı ve gayretli. Kendini güreşe adamış ve Efe'nin başarısı için gece gündüz çalışmış. Bu yüzden Efe'yi tebrik ettiğim kadar babasını da tebrik ediyorum. Tokat'ta sporu seven bir topluluk var ama Efe'nin ailesinin desteği gerçekten büyük,” dedi.Whatsapp Image 2024 07 29 At 16.33.54

Kulüp Antrenörü Yasin Dağ’ın Katkıları
Güreş antrenörü Yasin Dağ, kulüp başkanlarının desteği sayesinde güreşe büyük katkılar sağladıklarını belirterek, “İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen büyük destekler aldık. Bu sayede Türkiye’ye güzel sporcular yetiştiriyoruz. Kulübümüz adeta bir aile gibi oldu ve bu enerjiyle daha çok sporcuyu başarıya taşımayı hedefliyoruz. Eyüp Şaş da 30 kiloda Türkiye beşincisi oldu. Ancak daha fazla desteğe ihtiyacımız var. İş adamlarından destek bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

Antalya Muratpaşa'da sonbahar spor okulları Antalya Muratpaşa'da sonbahar spor okulları

Genç Güreşçi Dursun Efe Sarı’nın Hedefleri
Başarısının ardında sıkı çalışma ve destek olduğunu belirten Dursun Efe Sarı, “Özellikle Yasin Hoca’nın büyük emeği var. Ailem ve hocalarımın desteğiyle çok çalıştım. Günlük antrenmanlarda derslerimi aksatmamaya özen gösterdim. Olimpiyat ve dünya şampiyonluğu hedeflerim var. Türkiye birinciliğini kazanmayı hedefliyorum,” dedi.

 

 

Muhabir: Mihriban Koçaker