Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yer alan ve Tokatlıların kullanımına sunulacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) durağı için yeni bir tarih verildi.

Yht Güvenlik Tokathaber

Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’na İskilipgücü Forması Hediyesi! Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’na İskilipgücü Forması Hediyesi!

AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Ağustos ayında Tokat'a geleceğini belirtti. Özer, "Bakanımızın Tokat'a gelişinin birinci amacı Yıldızeli durağının devreye alınması ile alakalı olacak. Ağustos ayı sonu itibarıyla Tokatlı kardeşlerimiz Yıldızeli YHT'ye ulaşacak" dedi. Ayrıca, Uraloğlu’nun Çamlıbel tüneli, Zile-Alaca yolu ve Niksar yolu ile ilgili de incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Tokat Haberyht (1)

YHT Yıldızeli Durağı: Tamamlanma Tarihi ve Detaylar

Toplam uzunluğu 405 kilometre olan ve toplam 8 istasyondan oluşan Ankara-Sivas hızlı tren hattı üzerinde bulunan Yıldızeli İstasyonu'ndaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ankara-Sivas arası demiryolu seyahat süresini 12 saatten 2 saate indiren hattın, Yıldızeli İstasyonu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olmaya başladı.

Yht Bakan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "180 milyon lira yatırımla inşa ettiğimiz iki YHT garı da ülkemiz yüksek hızlı tren hatlarının ana omurgalarından biri olan Ankara-Sivas YHT hattına yakışacak şekilde inşa edildi. Vatandaşlarımız en iyisini hak ediyor, bizler de en iyisini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Ankara-Sivas YHT’nin güzergahında yer alan Elmadağ, Yerköy ve Yıldızeli duraklarına da gar inşa ediyoruz, yaz aylarında üç YHT garını da hizmete vermeyi planlıyoruz. Ankara-Sivas YHT sadece iki şehri birbirine bağlayan bir hat değil. Bu hat ülkemizin doğusunu batısına bağlayan ana omurga. Yapımını planladığımız Ankara-Kayseri hızlı tren hattı bu hatta bağlanacak. Yine Samsun ile Ankara’yı bağlayacak hızlı tren hattımız da Delice üzerinden Ankara-Sivas hattımıza bağlanacak. Ayrıca bu hat, Sivas’ta bitmeyecek. Buradan Erzincan’a, Erzurum’a, Kars’a kadar uzanacak. İşte bu büyük raylı sistemin tam merkezinde Ankara-Sivas YHT hattımız yer alacak" demişti.

 

 

Muhabir: Mihriban Koçaker