AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Tokat'a yapılan sağlık yatırımlarının önemini ve Filistin'deki insanlık dramını gündeme getirdi.

Tokat'ta Sağlık Yatırımlarının Önemi

Aldemir, basın açıklamasında Tokat'a yapılan sağlık yatırımlarının vatandaşların yaşam kalitesine katkısını vurguladı. Son 21 yılda Tokat'ta gerçekleştirilen sağlık yatırımları sayesinde, sağlık hizmetlerine erişimin daha kolay, etkin ve kaliteli hale geldiğini belirtti. 2002 yılından bu yana Tokat'ta sağlık alanında yapılan yatırımların detaylarına değindi:Whatsapp Image 2024 06 12 At 14.51.39 (2) Tokat Haber

  • Diyaliz Cihazları: 42 olan diyaliz cihazı sayısı 187'ye yükseldi.
  • 112 Acil İstasyonları: 7 olan istasyon sayısı 31'e çıktı.
  • Ambulans Hizmetleri: 10 olan ambulans sayısı 52'ye ulaştı, ambulansla taşınan vaka sayısı 18 bine yaklaştı.
  • Yoğun Bakım Yatakları: 324 yoğun bakım yatağı ile hizmet verilmeye devam ediliyor.
  • Evde Sağlık Hizmetleri: 20.757 kişiye evde sağlık hizmeti sunuldu.

Filistin'deki İnsanlık Dramı

Yücel Bulut: "İlçelerimizin Kalkınması İçin Yatırımcıları Desteklemeliyiz" Yücel Bulut: "İlçelerimizin Kalkınması İçin Yatırımcıları Desteklemeliyiz"

Aldemir, Filistin'deki insanlık dramına da dikkat çekerek, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının 37 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine, binlercesinin yaralanmasına ve 1,5 milyondan fazla kişinin evlerini terk etmesine yol açtığını ifade etti. Refah ve Nusayrat'ta sivillere yönelik düzenlenen saldırılarda en az 350 kişinin öldüğünü ve yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Aldemir, Türkiye'nin her zaman Filistin'in haklarını ve onurunu korumak için mücadele edeceğini vurguladı.Whatsapp Image 2024 06 12 At 14.51.40 (1) Tokat Haber

Tokat'ın Tarihi ve Doğal Güzellikleri

Tokat'ın tarihi ve doğal güzelliklerine de değinen Aldemir, şehrin kendine has cazibesi ve potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmek için çalıştıklarını söyledi. Evliya Çelebi'nin "alimler konağı, fazıllar yurdu ve şairler yatağı" olarak övdüğü Tokat'ın, tarihiyle iç içe yaşayan ve eşsiz doğal güzelliklere sahip bir şehir olduğunu belirtti.

Sağlık Yatırımlarının Geleceği

Aldemir, Tokat ve çevre iller için önem arz edecek 750 yataklı Şehir Hastanesi projesinin aktif şekilde devam ettiğini açıkladı. Bu projenin, bölge halkına modern ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunacağını, sağlık turizminin gelişimine katkı sağlayacağını ve yerel ekonomiye canlılık katacağını belirtti. Ayrıca, Erbaa ve Turhal ilçelerinde planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin toplum sağlığı açısından birçok fayda sağlayacağını söyledi.

AK Parti'nin Sağlık Politikası

Aldemir, AK Parti olarak insan onurunu ve değerlerini ön planda tutarak, her bir ferdin hayatını iyileştirecek eserler ve hizmetler sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Sosyal devlet olmanın ve "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışının gereklerini yerine getirdiklerini belirtti.

 

 

 

Muhabir: Burhan Arar