Tokat ve çevresinde sonbahar henüz bitmeden beklenmedik bir kar yağışı yaşandı. Tokat-Sivas sınırındaki bin 650 rakımlı Çamlıbel Geçidi ile Reşadiye ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Ekim ayında gerçekleşen bu erken kar yağışı hem bölgede yaşayanları hem de sürücüleri hazırlıksız yakaladı.

Çamlıbel Geçidi’nde Zorlu Anlar

Tokat-Sivas karayolunda bulunan 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi, kar yağışından nasibini aldı. Karayolunda etkili olan kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolu üzerinde seyahat eden vatandaşlar, kaygan yollarda dikkatli hareket etmek zorunda kaldı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, sonbaharın ortasında beyaz bir örtü bırakarak sürpriz bir şekilde bölgeyi kapladı.

Reşadiye’de Meralar Beyaza Büründü

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki yüksek rakımlı bölgelerde de kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle meralar karla kaplanarak beyaz bir örtüye büründü. Yüksek kesimlerde koyunlarını otlatan çobanlar ise kar yağışına rağmen sürülerini otlatmaya devam etti. Karla kaplı meralarda otlanan koyunlar, kar boyunu aşan otlarla beslendi ve bu görüntüler dikkat çekti.

Bir çoban, karın tadını çıkararak koyunlarını karla kaplı meralarda otlatmaya devam etti. Koyunların karla kaplı alanlarda rahatça otlanması ilginç görüntülere sahne oldu. Tokat’ta bu mevsimde kar yağışı alışılmadık bir durum olsa da, bölge halkı erken gelen karın keyfini çıkarmaya çalışıyor.

Uzmanı Sivas depremini yorumladı: “Ölü fay harekete geçti” Uzmanı Sivas depremini yorumladı: “Ölü fay harekete geçti”

Çamlıbel Ve Reşadiye Kar Yağışı1

Tokat’ta Erken Kar Yağışının Etkileri

Kar yağışı, özellikle yüksek rakımlı köylerde günlük hayatı etkiledi. Ekim ayında yaşanan bu erken kar yağışı, kış hazırlıklarını tamamlamayan bölge halkını şaşırttı. Karayollarında ve yüksek kesimlerde yaşayanlar, bu beklenmedik kar yağışı nedeniyle erken tedbir almak zorunda kaldı.

Tokat, ekim ayında gelen beklenmedik kar yağışıyla sonbaharı karla karşıladı. Çamlıbel Geçidi ve Reşadiye’nin yüksek kesimleri, karın etkisi altında kalırken, bölge halkı karın hem zorlukları hem de güzellikleriyle karşı karşıya kaldı. Yüksek kesimlerde karla kaplı alanlarda otlayan koyunlar ve doğanın sunduğu manzaralar ise bu kar yağışını unutulmaz kıldı. Tokat’ta kışın erken geldiğini haber veren bu kar yağışı, bölgeyi beyaz bir örtüyle buluşturdu.

Muhabir: Murat Onur