Çeltek: “Türkiye’nin Gündemi Anayasa Değil Ekonomidir” Çeltek: “Türkiye’nin Gündemi Anayasa Değil Ekonomidir”

Tokat Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Tokat Temsilciliği’nin işbirliğiyle düzenlenen Yeşilırmak Aksı Proje Yarışması’nda ilk 3 proje belli olmuş ardından halk oylaması yapılmıştı. 

Ödül3

Tokat’ın tarihi kimliğine ve bölgenin dokusuna uygun büfe fonksiyonlu yapıların tasarlanması amacıyla başlatılan yarışmada halk oylamasını kazanan proje 7 bin 660 oy alırken yüzde 51,28’lik oranla birinci oldu. 
Bugün Karşıyaka'da Belediye Başkanlık Makamında Yeşilırmak Aksında Bulunan Kapalı|Yarı Açık Mekan ve Büfe Tasarımı Yarışmasına ilişkin ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde birinci, ikinci ve üçüncüye ödülleri Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu tarafından takdim edildi. 

1. Proje Mimar Ayyüce Şimşek
2. Proje Mimar Rüveyda Gürgünoğlu
3. Proje Mimar Yasin Tezcan

Ödül6

Burada bir açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Bugün buluşma sebebimiz, biliyorsunuz YeşilIrmak üzerindeki özellikle kafeteryalar ve büferlerle alakalı bir uygulama projemiz vardı, bir süreci yönetiyorduk. 15 Temmuz'da başlattık ve bunun başlangıcıyla alakalı da birkaç kelam etmek istiyorum. Mimarlar Odamız ve yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber onların da destekleriyle sağ olsun belediyenin yürütmüş olduğu bu projeye çok büyük destekte bulundular. Değişim demiştik. Ortaya şöyle bir proje koyalım dedik. Vatandaşımızı da STK'larımızı da yani daha doğrusu Mimarlar Odamızı da işin içine de katarak Yeşilırmak üzerindeki büfelerin yenilenmesi konusuydu. Tokat  için önemliydi" dedi. 
Ödül5"

HER KESİME EŞİT MESAFEDE OLACAĞIMIZI SÖYLEDİK"
Bunun önemini de açıklayan Başkan Yazıcıoğlu, "Nedeni şu. Malum orası bizim göz bebeğimiz. Güzel bir proje. Orada büfeler evrim geçirerek, büyüyerek hem işgaliye noktasında hem de işi bir nebze daha hijyenik bakımdan sıkıntı çekiyorduk malum biliyorsunuz çok sağlıklı bir ortam değildi. Ve kiraları noktasında da bazı tespit ettiğimiz ufak tefek süreçlerde yanlışlar vardı. Bu iradeyi ortaya koyarak dedik ki büfelerimizle alakalı bu süreci başlatalım. Öncelikle bir kıymet takdir komisyonu oluşturduk. Bunun nedeni şuydu; Kiraları güncelleyelim, yeni güncel fiyatlardan süreci öyle organize edelim.

Amacımız adaleti ve hakkaniyeti ortaya koymaktır. Kimseye karşı bir husumetimiz yok, olamaz da. Biz Tokat'ta bu iradeyi ortaya koyarken Tokat'ın her kesiminin eşit mesafeli olacağımızı söyledik. Bu işin partisi yok, bu işin görüşü yok, bu işin inancı yok, bu işin mezhebi yok. Ama bunu yaparken öncelikle bu hassasiyeti ortaya koyarken, onların bizim belediye alanlarımızı da ciddi manada işgal ettiğine sizler de tanıksınız. Vatandaşlarımız da bunu görüyor. Evet, vatandaşlarımızın birçoğu burada hizmet alıyor. Bazıları memnun, bazıları değil. Ama biz bunu biraz disipline etmek bakımından, orayı daha da zengin, daha da insanların tercih etmesi bakımından daha güzel bir projeyi ortaya koymak adına mimarlar odamıza danıştık. Ve onlarla beraber bir proje yarışması süreci başlandı. Kıymet Takdir Komisyonumuzun belirlediği rakamlarda güncelleme yaptık. Sonrasında işgaliye bedelleri noktasında kendileriyle görüşerek yazılar yazarak bu talepte bulunduk. Bu süreçler devam ediyor.

Aynı zamanda kendilerine sözleşmeleri bitenlere çıkışlarıyla alakalı yani sözleşmelerin bittiğine dair ve burada yeni bir sürecin başlayıncaya dair tebligatları yaptık. Oradaki vatandaşlarımız da bunları biliyor ve bunların bilincindeler. Ve bu işi de şeffaf ve adaletli yönetmeye çalışıyoruz. Mimarlar Odamızın başlatmış olduğu projeyle yani onların bize vermiş olduğu destekle bizim süreci yönetmemizle 15 Temmuz'da süreç başladı. Çok güzel projeler ortaya kondu. Ciddi manada bir talep oldu. Bu taleplerden 15 tanesi Mimarlar Odamız'a proje olarak teslim edildi. Mimarlar Odamız bu 15 projeyi aldılar. Sonrasında bu 15 projenin kendi kurmuş oldukları yönetimindeki arkadaşlarla beraber bir değerlendirme altına aldılar.

Bu değerlendirmede 3 tane proje sona kaldı. Yani tercih sebebi olması bakımından değerlendirildi ve uygun görüldü. Sonrasında bir sosyal medya, basınınız üzerinden siz kıymetli basındaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz bu konudaki hassasiyetleriniz için. Siz de bize çok büyük destek oldunuz bu konuda. Çünkü Tokat'ın dediğim gibi göz bebeği bir yer. Üç tane projemiz vatandaşlarımız, Tokatlılarımız, kıymetli tokatlarımızın sunuldu. Onlar da anket aracılığıyla bir değerlendirme altına aldılar. Birinci, ikinci projemiz ve üçüncü projemizi değerlendirdiler. Şimdi de biz de burada kıymetli Tokatlılarımızın, basın mensuplarımızın huzurunda başkan yardımcılarımız, odamız ve yönetimdeki arkadaşlarımızla bir ödül takdiminde bulunacağız.

Çok güzel bir proje ortaya kondu. Vatandaşlarımız tercihlerini yaptı. İşin içine vatandaşımızı koyduk. Derneklerimizi, STK'larımızı koyduk. Bu Tokat'ı beraberce yöneteceğimizi söylemiştik. Ve beraberce yönetiyoruz. Elimizi taşın altına sokarken odamızda, vatandaşlarımız da bu süreçte bizimle beraberdir. Ben herkes adına, yönetim adına, başkanımız adına, yönetimdeki arkadaşlarımızla ve kıymetli, değerli projeyi ortaya koyan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Saygılarımı sunuyorum." diye konuştu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker