2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Tokat Yunus Emre İlkokulu’nda 10 yeni sınıf açıldı. Ancak bu sınıfların 6’sında öğretmen bulunmaması, okula kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim almasını imkânsız hale getirdi. Öğrencilerin eğitim hakkından mahrum kalması, veliler arasında büyük bir huzursuzluğa neden oldu.

Velilerden Sert Tepki: “Çocuklarımız Mağdur Oluyor”

Öğrencilerinin eğitim hakkının engellendiğini düşünen veliler, duruma sert tepki gösterdi. "Öğrencilerimiz mağdur oluyor," diyen veliler, yetkililerden acil çözüm bekliyor. Çocuklarının geleceği için bir an önce öğretmen eksikliğinin giderilmesini talep eden veliler, bu sorunun devam etmesi halinde öğrencilerin eğitim hayatının olumsuz etkileneceğinden endişe duyuyorlar.

Eğitim Hakkı İçin Acil Çözüm Bekleniyor

19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak? 19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak?

Öğretmen bulunmayan sınıflardaki öğrenciler, arkadaşları gibi eğitime başlama fırsatı bulamadıkları için dezavantajlı bir duruma düştü. Veliler, çocuklarının eğitim haklarının bir an önce sağlanmasını talep ediyor. Mevcut durumun uzun sürmesi halinde öğrencilerin eğitim hayatının ciddi şekilde zarar göreceği endişesi büyüyor. Veliler, yetkililerin bu soruna derhal müdahale etmesini ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker